16 mei 2018

Zilveren medaille voor Lammert Westerdijk

Bij de tiende Benelux Wiskunde Olympiade van afgelopen april heeft Lammert Westerdijk, leerling van het Stedelijk Gymnasium, een zilveren medaille gehaald. Een hele prestatie waar hij heel trots op mag zijn! Lammert doet al een aantal jaren mee met de wiskunde olympiade en behoort inmiddels bij een groepje leerlingen dat regelmatig bij elkaar komt. Onder begeleiding oefenen en trainen ze dan voor de olympiade. Dat Lammert erg goed is liet hij niet alleen bij deze wedstrijd, maar ook aan zijn deelname afgelopen jaar aan de internationale olympiade in Brazilië.

De Benelux Wiskunde Olympiade wordt sinds 2009 jaarlijks georganiseerd voor middelbare scholieren uit België, Luxemburg en Nederland. Voor deze tiende editie waren ook teams uit Frankrijk, Ierland en Zwitserland uitgenodigd. Elk team bestond uit tien leerlingen. Het Nederlandse team is via vier voorrondes geselecteerd uit ruim 10.000 deelnemers. De wedstrijd bestond uit vier uitdagende wiskundeopgaven waar de deelnemers vierenhalf uur de tijd voor hebben. De beste helft van de deelnemers won een medaille (brons, zilver of goud).

Lammert Westerdijk, rechts op de foto

Contact