10 april 2019

Opening winkel ‘Meester Jelles’ in Blokhuispoort

Op donderdag 11 april opent om 15.30 uur ‘Meester Jelles’ in de Blokhuispoort. Het is de cadeauwinkel die wordt gerund door leerlingen van De Brêge, praktijkschool van OSG Piter Jelles. Iedereen is welkom.

In de winkel, gevestigd in cel 7, worden Leeuwarder producten en souvenirs verkocht die de leerlingen zelf maken. Voorheen zat het werk- en leerproject op de Voorstreek, maar kortgeleden is Meester Jelles verhuisd naar creatieve broedplek de Blokhuispoort. Nu alles goed is opgestart, is het tijd voor een officiële opening. Op donderdag 11 april is iedereen welkom vanaf 15.30 uur. Er staat een hapje en een drankje klaar en de leerlingen dragen kleding die zij speciaal voor de winkel hebben ontworpen. De openingshandeling zal worden verricht door Helga Moll, directeur van De Brêge. Bij vertrek krijgen alle bezoekers een kleine attentie mee. De opening duurt tot 17.00 uur.

Meester Jelles

Bij Meester Jelles werken praktijkleerlingen van De Brêge aan hun kwalificatie Winkel-assistent. Zij leren alles over het reilen en zeilen van een winkel: van inkoop tot inrichting en van cadeautjes inpakken tot het pand netjes houden. Ook het contact met klanten en het samenwerken in een team zijn belangrijk in de winkel als praktijkleerplek.

Openingstijden
De openingstijden van Meester Jelles zijn: dinsdag, woensdag en donderdag van 10.30 tot 16.30 uur en vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Op maandag gesloten, binnenkort ook op zaterdag geopend van 12.00 uur tot 16.00 uur. Projectleider van de winkel is docent Tjisse Oosterhof.

Contact