1 februari 2021

Realiseren van jeugddromen: samenwerking OSG Piter Jelles en SC Cambuur

Verschillende scholen van OSG Piter Jelles gingen 19 januari 2021 online in gesprek met ouders van groep 8 leerlingen die bij SC Cambuur spelen. OSG Piter Jelles heeft al een aantal jaren een fijne, intensieve samenwerking met SC Cambuur. Met de samenwerking leveren we maatwerk aan talentvolle jeugdvoetballers, zodat onderwijs en het volgen van talent naast elkaar kunnen bestaan.

Volgen van talent

De jonge pupillen van SC Cambuur die bij OSG Piter Jelles onderwijs volgen, komen uit alle hoeken en gaten van Fryslân en net daarbuiten. Gedreven door de ambitie om profvoetballer te worden, staan ze voor dag en dauw op, om naar school te reizen vergezeld met een sporttas. OSG Piter Jelles levert graag een bijdrage aan het volgen van talent en daarom gingen twee weken geleden !mpulse, Montessori High School, YnSicht, Leeuwarder Lyceum, De Dyk en het Stedelijk Gymnasium in gesprek met ouders van groep 8/Cambuur leerlingen.

Maatwerk

Tijdens de ontmoetpj voorlichting op 2 december jl. hebben de ouders al even kennis gemaakt met de scholen. Voor deze ouders en leerlingen is het extra lastig een keuze voor vervolgonderwijs te maken, omdat ze bijvoorbeeld niet altijd uit de omgeving komen. Hierdoor kennen ze de scholen niet of minder goed vanuit hun omgeving, vriendenkringen of door verhalen op het voetbalveld en kunnen in coronatijd ook niet ‘echt’ rondkijken en sfeerproeven op de scholen. Met deze online gesprekken werd er maatwerk geboden. Daarnaast kregen ouders de mogelijkheid om al hun verdiepende vragen te stellen en rechtstreeks met de mensen van de school in gesprek te gaan.

Contact