1 juni 2018

PJ Dalton Dokkum verkoopt!!! De derde klas leerlingen, van Piter Jelles Dalton Dokkum, zijn voor

PJ Dalton Dokkum verkoopt!!!

De derde klas leerlingen, van Piter Jelles Dalton Dokkum, zijn voor het vak Economie gestart met een verkoopactie in Outlet Dokkum. Outlet Dokkum is een leerbedrijf van ROC Friese Poort waar studenten leren een winkel te runnen. In samenwerking met lokale ondernemers worden verschillende producten verkocht tegen aantrekkelijke prijzen. Denk hierbij aan huishoudelijke artikelen, kleding, speelgoed en boeken.

Deze samenwerking is opgezet vanuit de gedachte dat het voor de leerlingen bijzonder leerzaam is om echt te ervaren hoe het is om een winkel te runnen. De theorie is bekend, de leerlingen weten hoe ze een investeringsbegroting moeten maken. Maar hoe voelt het nu om echt winst (of verlies) te maken, hoe bepaal je het assortiment, hoe ga je met klanten om, welke producten verkopen wel en welke juist niet? De komende weken gaan we dat ontdekken. Super leerzaam en een mooie aanvulling op de loopbaan oriëntatie (LOB).

Na een introductie van Herbert Groenevelt van de Friese Poort, hebben de leerlingen hun assortiment bepaald en een verkooptafel gemaakt. Volgende week gaan we aan de slag met promotie activiteiten. Zo proberen we een mooi winst te maken welke de leerlingen zelf mogen besteden.

Dus kom langs bij Outlet Dokkum aan de Oranjewal en profiteer van tot wel 70 % korting!!!!!

Contact