Sportstroom

De sportstroom: veel meer dan alleen sporten…

Dalton Dokkum is een sportieve school. Het is mogelijk om hier de zogenaamde ‘sportstroom’ te volgen. Als hiervoor wordt gekozen krijgt een leerling minimaal minimaal 4 uren sport per week. Dit aantal kan nog verder worden aangevuld binnen de daltonzone. Daarnaast worden er allerlei nieuwe buiten- en binnensporten ontdekt. Denk hierbij aan schermen, boksen, survival en wielrennen. Hier kunnen de leerlingen veel keuzes maken.

Naast het aanleren van allerlei sporten speelt ook coaching en organisatie een belangrijke rol binnen de sportstroom: zonder scheidsrechter immers geen voetbalwedstrijd en zonder organisatie geen sportdag. Leerlingen van de sportstroom kunnen bijvoorbeeld worden ingezet bij de Bonifatiusloop, sportdagen op basisscholen of bij sportactiviteiten binnen Piter Jelles.

In klas 4 kan je examen doen in het van LO-2. En naast het schooldiploma wordt er ook een EHBO-diploma naar de volgende opleiding meegenomen!

De kosten voor deelname aan de sportstroom zijn 50 euro. Hiermee worden o.a. kleding, toegangsprijzen voor sportevenementen en andere benodigdheden aangeschaft.

 

 

Contact