Entreeopleiding Xpert (mbo 1)

In het schoolgebouw van De Brêge is ook Xpert gevestigd, de Entree-opleiding van Piter Jelles. De Entree-opleiding is een samenwerkingsproject tussen Piter Jelles en het Friesland College. Leerlingen die geen kans (meer) hebben op een diploma binnen het voortgezet onderwijs kunnen bij Xpert toch een opleiding volgen. Xpert is ook bedoeld om leerlingen uit het praktijkonderwijs de mogelijkheid te bieden zich te kwalificeren voor de arbeidsmarkt.

Met de Entree-opleiding kan de leerling een officieel mbo-diploma op niveau 1 behalen.

Binnen het entree-profiel wordt in verschillende uitstroomprofielen opgeleid. Direct aan het begin van de opleiding kies je voor één van de volgende uitstroomprofielen:

Techniek & Technologie
Assistent mobiliteitsbranche
Assistent bouwen en wonen
Assistent installatie-/ constructietechniek

Zorg, Service & Welzijn
Assistent dienstverlening en zorg

Commercie & Dienstverlening
Assistent logistiek
Assistent verkoop/retail
Assistent horeca, voeding, voedingsindustrie

De duur van de opleiding heeft de leerling voornamelijk zelf in de hand en is afhankelijk van de manier waarop de leerling zijn kans aangrijpt om een mbo1-diploma te behalen. Daarbij doen wij ons uiterste best om deze leerweg succesvol te laten verlopen.

Zelfgestuurd leren
Bij Xpert werken we met ‘zelfgestuurd leren’. Dat betekent: jij bepaalt zelf hoe je loopbaan er bij ons uitziet. Al werkend en lerend kom je als leerling achter je sterke en minder sterke kanten én je mogelijkheden.
De leerling leert binnen, maar ook buiten de school. Via een passende stage van minimaal 15 uur per week kan de leerling zich goed ontwikkelen in de richting die hij of zij heeft gekozen. De voortgang van de opleiding houdt de leerling bij in een eigen portfolio. Deze wordt regelmatig besproken en bekeken door de docent of coach van de leerling. Hierbij wordt aandachtig gekeken naar de ontwikkeling van de individuele leerling.

Wij zien altijd kansen!

Contact
Egelantierstraat 88
8924 EP Leeuwarden
Telefoon: 058-8801250
Contactpersoon: Astrid Planting

 

Contact