Leerlingbegeleiding

Elke leerling op de Foorakker heeft een coach. De coach is het eerste aanspreekpunt voor ouders/verzorgers en leerlingen. Hij/zij heeft wekelijks een gesprek van 15 minuten met de leerlingen.

Soms volstaat de begeleiding van de coach echter niet. Soms heeft de leerling gedurende korte of langere tijd extra ondersteuning nodig heeft. Hierbij kan er gedacht worden aan extra hulp bij plannen en organiseren van huis- en leerwerk en het begeleiden van leerlingen op sociaal-emotioneel gebied.

De Foorakker heeft een pedagogisch medewerkster

Op de Foorakker komen deze leerlingen bij de pedagogisch medewerker of leerlingbegeleider terecht. De werkzaamheden van de pedagogisch medewerker zijn gericht om de leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden met leer- of sociaal-emtionele problemen. Zij probeert de leerlingen, met bijzondere hulpvragen, binnen de school deskundig te helpen.

Ondanks onze inzet zien wij soms toch dat de leerling nog wat extra’s nodig heeft, in dat geval kunnen wij een beroep doen op de expertise van het samenwerkingsverband Fryslân-Noard.

_MG_5003Foorakker2HR

Contact