7 maart 2012

Doemiddag @!K druk bezocht

Woensdagmiddag 7 maart werd speciaal voor groep 8-ers een Doemiddag georganiseerd op !mpulse Kollum. Deze leerlingen staan binnenkort voor een spannende keuze. De tijd op de basisschool zit er bijna op en het wordt tijd voor een nieuwe stap; een nieuwe school. Een groots moment in je schoolcarrière. Welke school voor voortgezet onderwijs kies je?! Als je zo’n belangrijke beslissing gaat nemen, is het belangrijk om je van te voren goed te oriënteren. Hoe vind je de school die het beste bij jou past?

Op de Doemiddag werden de deuren van !mpulse Kollum open gezet voorzo’n  60 groep 8-ers afkomstig van verschillende basisscholen. Op een leuke en actieve manier konden zij kennis maken met het werken en leren op !mpulse Kollum. In een speciale ieder1komst werden de leerlingen welkom geheten en werd het programma van de middag besproken. In vier groepen gaan de groep 8ers, onder leiding van leerlingen van !mpulse Kollum lekker actief zelf aan de slag in korte workshops Moderne Vreemde Talen, Nederlands, Mens & Maatschappij, Mens & Natuur en Kunst & Cultuur.

Bij M&N lukte het om – uitgerust met labjas en labbril – water te koken in papier en.. dat op een flink hete gasvlam! Bij M&M werd gestreden om de eerste plaats in de befaamde !mpulse Kollum-atlasrace. Spannend wanneer de laatste seconden wegtikken en je bíjna alle vragen hebt beantwoord! Bij Nederlands werd geoefend met interviewtechnieken; wat leuk om tijdens de Doemiddag al zóveel te weten te komen over onze nieuwe leerlingen! Tijdens de K&C workshop werd een flink beroep gedaan op de creativiteit van de leerlingen. Ze kregen de opdracht een strip te tekenen over hun toekomstige carrière op !mpulse Kollum; dat heeft hilarische verhalen opgeleverd! De leerlingen die de workshop Frans hebben gevolgd kunnen er op rekenen dat er vannacht in de Franse taal gedroomd wordt.

Wat een leuke, gezellige en leerzame middag! Wat hebben we genoten van al die enthousiaste en actieve leerlingen uit groep 8!

Benieuwd naar meer foto’s? Check dan: http://www.radionof.nl/nieuws/doemiddag-k-druk-bezocht-op-mpulse-kollum

De Open Dag van !mpulse Kollum gemist? Je niet ingeschreven voor de Doemiddag? Toch nog nieuwsgierig naar !mpulse Kollum?Geef je dan op voor de lastminute infomiddag op 14 maart 2012! !mpulse Kollum opent op woensdagmiddag 14 maart van 16:00 uur tot 18:00 uur nogmaals de deuren voor leerlingen van groep 8 en hun ouders(s)/verzorger(s). Leerlingen van !mpulse Kollum willen jullie met alle plezier een rondleiding door hun schoolgebouw geven. Zij kunnen je als geen ander vertellen hoe het is om op !mpulse Kollum te zitten.

Wil je bij ons binnenkomen op woensdag 14 maart 2012 tussen 16:00 en 18:00?
Neem dan telefonisch contact op met !mpulse Kollum en meld je aan bij Tineke Hoekstra of Bea Kroeze.

Contact