29 januari 2011

Fiets APK op !mpulse Kollum

De meeste leerlingen komen elke dag op de fiets naar !mpulse Kollum. Sommige leerlingen fietsen in vijf minuten fluitend naar school, anderen moeten kílómeters afleggen.Als fietser in het verkeer ben je kwetsbaar, zeker nu dagen weer korter worden en het zowel ‘s ochtends als ’s avonds donker is als je op je fiets zit.

Vraag jij je wel een af of je wel op een veilige fiets rijdt?
Doen je remmen het wel echt zo goed?
Ben je onder alle omstandigheden goed zichtbaar op de fiets?
Ook op slecht verlichte wegen?
En in het donker?

We moeten er niet aan denken dat een van onze leerlingen brokken maakt op de fiets. We vinden dat de veiligheid van je fiets daarom alle aandacht verdient.

Daarom hebben we op donderdag 7 oktober een tweewielerspecialist uitgenodigd bij ons op !mpulse Kollum die alle fietsen aan een grondige keuring heeft onderworpen. Aan de hand van een checklist liep de tweewielerspecialist de fiets op alle belangrijke veiligheidspunten langs.
Deze Friese Fiets APK is een initiatief van het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân en Veilig Verkeer Nederland (VVN).
De leerlingen waarvan de fiets is oedgekeurd,  ontvingen een APK sticker en een stoere sleutelhanger cadeau. 

Bij de niet goed gekeurde fietsen is aangegeven op welke punten de fiets aangepast of gerepareerd moet worden. Een enkele kleine reparatie aan de fiets is ter plekke gratis uitgevoerd.

Contact