16 maart 2011

Heldentijd op !mpulse Kollum

Hoe word je held van je eigen talent?
Wat is er voor nodig om het beste uit jezelf te halen?
Wat zijn de ingrediënten voor succes?
Op Piter Jelles !mpulse Kollum gaan de leerlingen de komende weken in het kader van het project ‘Heldentijd’ op zoek naar antwoorden op deze vraag. Door leerlingen in contact te brengen met mensen die in hun eigen vakgebied het beste uit zichzelf hebben gehaald, wil het team van !mpulse Kollum haar leerlingen inspireren hun eigen talenten optimaal te benutten.

Piter Jelles !mpulse Kollum behaalde vorig jaar in de LAKSmonitor, een landelijk, wetenschappelijk onderzoek onder middelbare scholieren op initiatief van het ministerie van Onderwijs, de titel ‘Beste school van Nederland.’ Deze titel is de motor achter het project ‘Heldentijd’. Het project kenmerkt zich door interactieve workshops en lezingen die gegeven worden door personen die binnen hun vakgebied hun sporen duidelijk hebben verdiend.

Op dinsdag 15 maart vond de kick-off van de ‘Heldentijd’ plaats door Piet Paulusma die zijn SBS6-programma Piet’s weerbericht met team en leerlingen vanuit !mpulse Kollum presenteerde.
Op donderdag 17 maart zal Burgemeester Bilker van Kollumerland c.a. van 09:00 tot 10:00 !mpulse Kollum bezoeken om zijn passie voor de Oranjes met de leerlingen te delen en samen met hen in het leven van Marijke Meu, de moeder van stadhouder Willem IV, te duiken. ’s Middags om 13:15 uur ontvangen de griffier, wethouders en raadsleden van de gemeente Kollumerland c.a. de leerlingen van Havo-4 op het gemeentehuis waar zij twee dagen lang in de huid kunnen kruipen van gemeentelijke politici. Het onderwerp van deze happening is jeugparticipatie. Op maandag 21 maart vindt de afsluiting plaats doormiddel van een Jeugdraadsvergadering die wordt voorgezeten door de Burgemeester.
Hans Anker, de beroemde advocaat, zal op donderdagmiddag 17 maart van 14:00 tot 15:00 uur de leerlingen in een interactieve workshop meenemen in de wereld van het Recht. Aan de hand van zijn eigen praktijkervaringen formuleert hij stellingen waar de leerlingen stevig met elkaar en mr. Anker over kunnen discussiëren.

Vrijdag 18 maart ontvangen we Michael Wijngaarde, voormalig directeur van de gevangenis in Rotterdam en Scheveningen. Momenteel is hij werkzaam in P.I. Amsterdam Overamstel, beter bekend als de Bijlmerbajes. In workshops aan alle leerjaren vertelt hij vanuit zijn eigen praktijk, beeldend en vol passie en over criminaliteit- en misdaadbestrijding.

Benieuwd welke helden !mpulse Kollum nog meer zullen bezoeken?
Hou onze website in de gaten op www.impulsekollum.piterjelles.nl
Je kunt ons ook volgen op Twitter: @ impulsekollum

Contact