25 mei 2013

Leerlingen @!K verzamelen ruim 300 fietsbenodigdheden voor kinderen in Oeganda

Van maandag 13 mei tot en met donderdag 16 mei zijn de tweedejaars leerlingen van !mpulse Kollum  aan de slag geweest met een zogenaamde ‘Upgrade’. Dit is een korte maar vooral positieve actie waarmee jongeren de aandacht vragen voor millenniumdoelen en/of mensenrechten. De leerlingen kwamen in actie voor kinderen in Oeganda en hebben voor de Upgrade een speciaal fietsenspreekuur geopend. Bij de Upgrade hoorde, naast de gratis Fiets APK, ook een fietsparcours. Aan de hand van dit parcours lieten ze de bezoekers van de Poiesz in Kollum ervaren hoe gemakkelijk en milieuvriendelijk het is om boodschappen op de fiets te doen. Met deze Upgrades zamelden de leerlingen van !mpulse Kollum ruim 300 fietsbenodigdheden in die gedoneerd zijn aan de stichting Foodstep in Oeganda. De donaties beginnen deze week al aan hun reis naar Oeganda.

In het kader van de maatschappelijke stage hebben de leerlingen van Piter Jelles !mpulse te Kollum in samenwerking met Tûmba en de Fietsersbond in 4 dagen een Upgrade bedacht, voorbereid en uitgevoerd. Als onderdeel van de voorbereiding benaderden leerlingen tal van fietsenwinkels van Kollum tot Leeuwarden. “Bij van Seggeren kregen we een heleboel binnenbanden”, aldus Upgrader Marcus. Ook vonden zij wethouder Boerema bereid om de opening te verrichten.

Stichting Foodstep
De stichting Foodstep vangt  kinderen op om ze een betere toekomst te bieden in het door hun opgezette Home Coming Project in Oeganda. Wanneer kinderen worden opgenomen in het Home Coming Project ontvangen ze een fiets. De behoefte aan fietsbenodigdheden is groot en daarom kunnen de Upgraders met trots mededelen dat er heel veel binnenbanden, bandenplaksets, fietssloten, fietsbellen en fietsverlichting naar Kampala toe komen!

Upgrade bekijken
Er zijn opnames gemaakt van de Upgrade door Anne Runia producties. De film is te zien op op de landelijke portal http://upgraden.nu/ en http://facebook.com/UpgradenFryslan. Daar kunnen ook alle eerdere Upgrades bekeken worden.

Contact