31 oktober 2013

!mpulsel 1 – 2013 – 2014

Beste !mpulselabonnees,

Daar zijn we weer!
De zomervakantie lijkt al weer heel lang geleden. Toch voelt het als de dag van gister dat we op woensdag 28 augustus het startschot gaven voor het schooljaar 2013-2014. Wij zitten er weer lekker in met z’n allen op !mpulse Kollum. Wat wordt er hard gewerkt! Onze leerlingen hebben hun plek alweer prima gevonden en het rooster draait als een tierelier.

Op 29 augustus en 25 september hebben veel ouder(s)/verzorger(s) mogen ontmoeten op de oudermomenten. We zijn erg blij met deze grote betrokkenheid. Met de aanwezige ouders is de cultuur op !mpulse Kollum besproken en zijn leerjaarspecifieke zaken aan de orde gekomen.

Groei en ontwikkeling houden verandering in. Met ingang van dit schooljaar hebben we een aantal zaken anders geregeld en georganiseerd. Verderop in deze editie zullen we jullie inhoudelijk op de hoogte brengen van een relevante veranderingen.
Deze editie van de !mpulsel staat in het teken van cultuur. Toevallig is Leeuwarden uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa en heeft Friesland een gloedjenieuw museum. Hoe hebben het zo op het thema van deze !mpulsel kunnen afstemmen, vraag je je af.
Wat komt er in deze !mpulsel allemaal voorbij aan cultureel !mpulse Kollum erfgoed? De introductieperiode, de eerste settingweek, de toetsweek, nieuwe gezichten, oude bekenden, communitynieuws, scholing.. het is zomaar een korte schets.

Periode 1 ontpopt zich als een zuivere, swingende symfonie. De volgende periode lijkt nog een blank canvas. Toch staat de potloodschets helder en duidelijk op papier. Welke rijke kleurschakeringen zullen zich over een paar weken op het doek ontvouwen?
Op eigen wijze op naar kwaliteit, resultaat en opbrengsten, dat ligt aan de wortels van de cultuur op !mpulse Kollum.
Krachtig, authentiek, realistisch, gefundeerd én met elkaar.
Dat is de kunst.

Verder lezen? Dat kan  via de volgende link.

Bea Kroeze en Tineke Hoekstra

Contact