Internationale projecten

Het Leeuwarder Lyceum doet mee met verschillende internationale projecten. Het doel hiervan is om via uitwisseling met andere scholen ons onderwijs te ontwikkelen en nieuwe ervaringen op te doen.

Zo doet onze school doet mee aan een Europees project: Sustainable Landscapes. Dit doen we samen met partners en scholen uit Spanje, Cyprus en Nederland. Het doel van het Europese SUSTAIN netwerk heeft als doel om burgers meer te betrekken bij wetenschappelijk onderzoek.

De focus van Sustainable Landscapes ligt op het gebied van vogelmigratie en water management (landschapsbeheer). Er zullen e-learning modules ontwikkeld gaan worden. De bedoeling van deze modules is dat leerlingen, doordat ze hun eigen project vormgeven en uitvoeren, een bijdrage leveren aan het Europese onderzoek naar Sustainable Landscapes. Je kunt hierbij denken aan de combinatie met het vak O&O. Maar ook aardrijkskunde en biologie passen daar goed bij. Engels is natuurlijk ook van toegevoegde waarde, omdat leerlingen ook met hun Europese partners communiceren.

De website van het SUSTAIN project vind je hier.

 

Contact