Tijdlijn klas 1

Benieuwd hoe jouw eerste jaar op het Leeuwarder Lyceum eruitziet? Op deze (globale) tijdlijn zie je wat voor leuke dingen je onder andere gaat doen gedurende het schooljaar.

Okt
Op kamp!

Aan het begin van het schooljaar ga je op kamp naar Kollumeroord. Tijdens dit kamp doe je diverse activiteiten en leer je je klasgenoten beter kennen.

Dec
Gala-bal onderbouw

Het Gala-bal van de onderbouw is in december Het woord Gala-bal zegt het al, iedereen komt in zijn of haar mooiste kleding naar school. Met leuke muziek van een DJ kan het feest losbarsten!

Mrt
Talentenavond

Kun je heel goed zingen, dansen of een muziekinstrument bespelen? Of heb je een ander talent dat je wilt tonen? Laat je kunsten zien op de talentenavond van het Leeuwarder Lyceum. De winnaars van de talentenavond vertegenwoordigen onze school tijdens de Arts eXpression in maart.

Mrt
Arts eXpression

De winnaars van de Talentenavond laten op de Arts eXpression zien wat ze kunnen. Arts eXpression is hét podium van Piter Jelles waar je je talent kunt tonen. Aan de Arts eXpression doen afgevaardigden van alle Piter Jelles locaties mee. Sleep jij de hoofdprijs in de wacht?

Apr
Girls Day

De meiden van klas 1 gaan op excursie tijdens de Girls Day. Deze Girls Day is speciaal bedoeld voor de meiden van klas 1. Je zult verbaasd staan over de beroepen die onder techniek vallen waarvan je het niet had gedacht.

Apr
Excursie Emmen

Voor het vak biologie ga je naar de Wildlife Adventure Zoo in Emmen. Daar ga je in groepjes het park door om verschillende opdrachten te maken. Natuurlijk is er ook tijd om zelf op ontdekkingstocht te gaan.

Jun
Limboweekend

Een groep leerlingen en docenten van o.a. het Leeuwarder Lyceum fietsen van Limburg terug naar Leeuwarden. Ben je sportief? Meld je dan aan!

Jul
Walibi

Aan het einde van het schooljaar kun je op excursie naar Walibi. Dit wordt georganiseerd door de feest- en activiteitencommissie. Er zijn 300 plekken beschikbaar. Als je mee wilt kun je je daarvoor aanmelden. De onderbouwleerlingen krijgen een speciale envelop van hun mentor, de bovenbouwleerlingen melden zichzelf aan. Vraag je mentor naar de speciale ‘Walibi’-enveloppen.

Contact