Gebouw

Het gebouw is groot en heeft daardoor veel mogelijkheden. Er zijn mooie les- en werkplaatsen. Moderne lokalen zijn ingericht voor onderzoek & ontwerpen, er is een ruim en open bètaplein, het Lab, met een scheikundelaboratorium.  Er is een groot atelier voor de beeldende vakken, een talenplein waar Nederlands en de moderne vreemde talen samenwerken, een goed uitgerust muzieklokaal. De ruim opgezette mediatheek met desktop-pc’s is dagelijks toegankelijk.

Sportfaciliteiten

Onze school is uniek op het gebied van eigen sportfaciliteiten en sportvelden. Er zijn vier zalen voor de lessen lichamelijke opvoeding. Bovendien is er een enorm sportveld achter de school. Leerlingen hoeven zich niet te verplaatsen naar een andere locatie voor de LO-lessen.

Kantine

In de pauzes kunnen leerlingen in een grote, goed ingerichte kantine verse en gezonde broodjes kopen. De kantine biedt plaats aan alle leerlingen tijdens de pauzes. In de kantine zijn ook weer diverse werkplekken voor zelfstudie en samenwerken.

Bereikbaarheid

Het Leeuwarder Lyceum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er stoppen verschillende bussen dichtbij of recht tegenover de school.

Contact