Ons onderwijs

Wij zijn een Technasium en een Olympiadeschool

Het Leeuwarder Lyceum, school van OSG Piter Jelles, is een openbare school voor voortgezet onderwijs met havo en atheneum. Je kunt hier dus je havodiploma of je atheneumdiploma halen. We dagen je uit om het beste uit jezelf te halen en de docenten helpen je daarbij. We hebben +- 1000 leerlingen op onze school rondlopen. Daarmee is de school groot genoeg om veel te kunnen bieden. Tegelijkertijd zijn we ook klein genoeg om dichtbij de leerlingen te kunnen staan en daarmee rekening te houden met individuele aspecten. We willen maatwerk leveren!

Bijzonder!
Wij zijn een school waar Technasium aangeboden wordt. In klas 1 en 2 krijg je les in het vak Onderzoeken & Ontwerpen. Dit is een vak waarbij je 10 weken lang werkt aan een opdracht van een echte opdrachtgever van buiten de school. Je helpt de opdrachtgever bij het oplossen van een probleem. Je bedenkt zelf vragen, doet onderzoek en presenteert uiteindelijk een eindproduct aan de opdrachtgever. Je leert hierdoor veel over het onderwerp, maar je leert ook samenwerken, onderzoeken,  presenteren en creatief denken.

Bijzonder is dat wij een mooi kunstatelier, een grote labruimte voor de bètavakken, een ruime werkplaats voor het Technasium en dat alle sportaccommodaties rondom de school zijn.

Een dag op het Leeuwarder Lyceum
De lessen op het Leeuwarder Lyceum duren 50 minuten. Vier keer per week start je de dag met een banduur. Dat betekent dat je zelf een keuze maakt naar welke les je gaat. Misschien voor extra hulp of om iets nieuws te leren. Het banduur start om 8.25 uur. Na het het banduur volg je lessen volgens het rooster.

De overstap van groep 8 naar klas 1
Voor de zomervakantie is er een kennismakingsdag. Na de zomervakantie ga je met je klas op kennismakingskamp. Hierbij leer je jouw klasgenootjes en de leraren snel kennen. Dat helpt bij de overstap! Je krijgt ook een mentor die jou helpt wanneer je ergens mee zit of vragen hebt.

Ontwikkeling
Onze docenten zijn steeds weer bezig om het onderwijs kwalitatief beter te maken. Ze ontwikkelen nieuwe werkwijzen, werken aan doorlopende leerlijnen en ontwikkelen toetsbeleid dat de leerling niet alleen volgt, maar hen ook stimuleert het beste uit zichzelf te halen.

Contact met ouders
We organiseren ouderavonden voor je ouder(s)/verzorger(s), maar natuurlijk kunnen zij ook altijd terecht met vragen bij je mentor.  Je ouder(s)/verzorger(s) kunnen je rooster en je beoordelingen voor toetsen en projecten bekijken via een digitale omgeving.

Voor overige informatie zijn we bereikbaar op het telefoonnummer 058-8801400 of via ons contactformulier

leerlingen lopen school uit

Contact