Voorzieningen

Mediatheek – In de ruim opgezette mediatheek kun je boeken lezen en lenen en gebruik maken van de computer. Ook naslagwerken en cd-roms vind je in de mediatheek. Aan het begin van het schooljaar krijg je gratis een schoolpasje.(bij vermissing moet je  2,50 betalen voor een nieuwe pas). Die heb je nodig om te kunnen lenen en om op de computers te kunnen werken.

De mediatheek staat onder leiding van mevrouw J. de Hoo en vrijwilligers

Openingstijden:

Maandag 08:25 15:15
Dinsdag 08:25 15:15
Woensdag 08:25 15:15
Donderdag 08:25 15:15
Vrijdag 08:25 12:45

Reglement Mediatheek

Boeken

Computers

ICT: De computer neemt op het Leeuwarder Lyceum een belangrijke plaats in. De nodige apparatuur vind je in een computerlokaal, de mediatheek en elders in het gebouw. In het studiehuis kun je met laptops werken. De onderbouwdeelscholen beschikken over laptops, die ze in de eigen lesvleugels kunnen gebruiken. Ook daar is er een internetverbinding mogelijk.

Schooldecanaat: De schooldecanen, Goos Dijk en Betty de Jong, geven advies bij het kiezen van de studierichting, het profiel, het vakkenpakket, de vervolgschool en het beroep. Dat begint al in de eerste klas (oriëntatie op studie en beroep), maar is in de derde klas havo en atheneum het meest intensief. In de derde klas wordt een profiel gekozen. Vanaf de vierde klas is er aandacht voor de keuze van een vervolgopleiding op een HBO of universiteit. Hier worden speciale activiteiten voor georganiseerd.

Medische en sociale zorg: Elke leerling kan rechtstreeks of via de school een afspraak maken met de schoolverpleegkundige van de GGD. Deze houdt onder de leerlingen van klas 2 en 4 een enquête over gezondheid en welbevinden en voert zo nodig gesprekken over de uitslag ervan. De schoolverpleegkundige is mw. Anneke Wassenaar.

Contact