Instroom havo 4

Bij ons starten in havo 4
Op de Montessori High School besteden we extra aandacht aan leerlingen die van een andere school instromen in havo 4. Bijvoorbeeld omdat je een vmbo-tl diploma hebt gehaald of omdat je huidige school geen havo-bovenbouw aanbiedt.

Instromen vanuit havo 3
Als je vanaf een andere school komt, ben je welkom op de Montessori High School. Als je een overgangsrapport hebt naar havo 4, kun je bij ons in het nieuwe schooljaar starten.

Instromen vanuit het vmbo
Als je een mavodiploma (vmbo-tl) hebt gehaald, kun je via onze bovenbouw op weg gaan naar het HBO. Dat kan ook via een langere beroepsgerichte opleiding op het MBO, maar als je niet precies weet wat je wilt en denkt het wel in twee (of één) jaar te kunnen doen, is de weg via onze bovenbouw een goede keus. Om de aansluiting soepel te laten verlopen bieden wij je een individueel schakelprogramma. Wij kijken niet alleen of je nog iets moet inhalen, maar als je onderdelen van de leerstof al gehad hebt en beheerst, houden we daar ook rekening mee.

De leerlingen van havo 4, die instromen vanuit het vmbo-tl, krijgen een mentor die hen in het vierde leerjaar intensief zal begeleiden.

Overweeg je een overstap naar de MHS? Klik dan hier voor informatie over de aanmeldingsprocedure

Contact