Piter Jelles Schrijft

Januari jl. is het startschot gegeven voor Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018. Een bijzondere gebeurtenis voor Friesland. Talloze unieke projecten worden dit jaar uitgevoerd.

In dit kader is het plan ontstaan om als OSG Piter Jelles een literair evenement te houden. Immers Piter Jelles was een groot schrijver in zijn tijd en in dit kader past aandacht voor literatuur vanuit Piter Jelles natuurlijk geweldig bij de culturele evenementen van dit jaar.

Literaire avond met wedstrijd
Op 5 november 2018 vindt er een bruisende literaire avond plaats waar leerlingen en medewerkers hun literaire kwaliteiten kunnen laten zien. Er is op dit moment een wedstrijd gaande onder leerlingen en medewerkers, waarin ze hun literaire fantasie mogen gebruiken om een gedicht, kort verhaal of column te schrijven. Het thema is: Verbinding. Door mee te doen kunnen er mooie prijzen worden gewonnen die uitgereikt worden door bekende auteurs op 5 november. Zie de opdrachtomschrijving op deze pagina voor meer details.

Masterclasses schrijven en dichten
Inschrijven voor de Masterclasses op donderdag 27 september 2018 is helaas niet meer mogelijk. Meer informatie vind je hier.

Wie zijn erbij?
In de Masterclasses en/of in de jury zitten de volgende bekende auteurs: Anita Terpstra, Anne Joke Smids, Caja Cazemier, Marco Kunst, Sannemaj Betten (dichter), Jeptha de Visser (dichter).

Voortgang Piter Jelles Schrijft, september:
Het gonst in alle scholen van Piter Jelles. Klasgenoten en collega’s hebben het over niets anders dan schrijven en dichten, korte verhalen en columns. Prachtige, flitsende posters sieren menig klaslokaal. Kranten worden bestudeerd op het gebied van columns schrijven, dichtbundels worden verslonden en pennen worden leeg geschreven aan korte verhalen. Wat een literair talent loopt er rond. Dit belooft wat!

Meer informatie kun je opvragen via pjschrijft@pj.nl

Contact