Piter Jelles Schrijft

Januari jl. is het startschot gegeven voor Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018. Een bijzondere gebeurtenis voor Friesland. Talloze unieke projecten worden dit jaar uitgevoerd.

In dit kader is het plan ontstaan om als OSG Piter Jelles een literair evenement te houden. Immers Piter Jelles was een groot schrijver in zijn tijd en in dit kader past aandacht voor literatuur vanuit Piter Jelles natuurlijk geweldig bij de culturele evenementen van dit jaar.

Wat is het idee
Op 5 november 2018 een bruisende literaire avond te laten plaatsvinden waar leerlingen en medewerkers hun literaire kwaliteiten kunnen laten zien.

Er wordt vooraf een wedstrijd uitgeschreven onder leerlingen en medewerkers waarin je je literaire fantasie de vrije loop kunt laten ingebed in het thema: Verbinding. Verbinding als een rode draad door literaire uitingen. Taalkundig mag en kan alles. Een pracht van een gedicht, column of kort verhaal. Wat een uitdaging!

Binnen alle scholen van Piter Jelles zal er de komende tijd breed aandacht worden geschonken aan dit evenement en de voorbereiding hierop.

Graag willen we alle leerlingen en medewerkers van Piter Jelles uitnodigen vooral mee te doen om deze activiteit en deze avond tot een bruisend literair succes te maken.
Meer informatie kun je opvragen bij Bea Kroeze: bkroeze@pj.nl. 

 

Vragen over de website?