13 mei 2020

Friese Week voor de 1e klassen van Piter Jelles Ynsicht Vanaf maandag 11 mei is

Friese Week voor de 1e klassen van Piter Jelles Ynsicht

Vanaf maandag 11 mei is de hele schoolweek voor de 1e klassen de ‘Friese Week’ op Piter Jelles Ynsicht. Dit houdt in dat alle reguliere vakken Fries gerelateerde onderdelen gaan behandelen.

Voor biologie gaat de leerling het Friese landschap verkennen, voor Engels op zoek naar vertalingen van Engelse woorden en deze vertalen naar het Fries. Bij gezondheidskunde thuis Friese dumpkes maken en een filmpje hiervan maken. Bij Nederlands, Kunst en Cultuur gaan de leerlingen een stripverhaal maken over Grutte Pier. Een kartonnen ulebord maken bij de techniekles. Voor wiskunde de afstanden berekenen in Friesland.

En voor de dramalessen gaan de leerlingen zich verdiepen in de Tweede Wereldoorlog in Friesland.
De leerlingen verbinden zich met de thematiek van de WOII aan de hand van de thema’s ‘spullen’ en ‘vluchten’. Ze verplaatsen zich in iemand die moet vluchten voor oorlog en denken over de emotionele waarde van spullen. Daarnaast leren de leerlingen over hoe simpele beelden in een film kunnen spreken en maken ze hun eigen filmpje. Dit project is samen met jeugdtheater de Meeuw tot stand gekomen.

En dit gebeurt allemaal online thuis. Een hele uitdaging voor de leerlingen. En een prachtige vorm van innoverend onderwijs!

Contact