24 november 2015

Week van de levensmiddelenindustrie

YnSicht nam afgelopen week een kijkje in de levensmiddelenindustrie. De levensmiddelenindustrie is een belangrijke sector voor de Nederlandse economie en werkgelegenheid.

koopmans

Tegelijkertijd is deze industrie onzichtbaar: de levensmiddelenfabriek is letterlijk omsloten door stevige muren om een veilige en hygiënische productie te borgen. Dat is best jammer, want het niveau van innovatiekracht, kwaliteit en verduurzaming in de levensmiddelenindustrie is hoger dan ooit. Bovenal liggen er hele mooie kansen voor jongeren. Zeker voor jongeren die interesse hebben in techniek. De kans op een baan in deze sector is groot. Daarom organiseren we in het najaar Future Proef, met als hoogtepunt de Week van de Levensmiddelenindustrie van 2 t/m 8 november 2015. Deze week bezoeken een aantal klassen van de afdeling TRACK de Koopmansmeelfabriek voor een rondleiding en voor een aantal workshops.

Nieuwsgierig en opgetogen vertrokken de leerlingen woensdagochtend richting Koopmansmeelfabriek waar ze opgewacht werden door de dhr. Koopman die geen familie bleek te zijn van de echt ‘Koopmans’. Boeiend vertelde dhr. Koopman over de geschiedenis van de fabriek, de productie en het werken binnen de fabriek. Hij sprak de taal van onze leerlingen en al snel ontstond er een boeiend gesprek over hoeveel graan er per dag wordt verwerkt en waar dat allemaal vandaan komt.

Daarna een schitterende rondleiding door de fabriek compleet met audio-systeem en witte jas. De leerlingen werden letterlijk in de watten gelegd. Frisdrank, koffie of thee: alles voor de inwendige mens. Tenslotte werd uitgebreid uiteengezet welke paden je kunt bewandelen als je binnen de procestechnologie aan de slag wilt.   Na afloop kregen de leerlingen nog een prachtige tas met verschillende Koopmansproducten mee naar huis.  Al met al weer een geslaagde dag!

Contact