18 mei 2021

Europees project Leeuwarder Lyceum beoordeeld als ‘best practise and success story’

De afgelopen jaren heeft het Leeuwarder Lyceum deelgenomen aan het Europese project ‘Sustainable Landscapes and Bird Migration’. Inmiddels is bekend dat Erasmus+ dit project beoordeeld heeft als ‘best practise and success story’. Op alle factoren scoort het project zeer goed tot uitstekend, waar het Leeuwarder Lyceum en partners zeer trots op mogen zijn.

Het project, ‘SUSTAIN’, draagt bij aan de uitdagingen waarmee steden en regio’s in heel Europa worden geconfronteerd op het gebied van milieu en klimaatverandering. Het project richtte zich op de ontwikkeling van state-of-the-art praktijken om leerlingen en leerkrachten in staat te stellen zich bezig te houden met echte uitdagingen. Er zijn leerecosystemen gebouwd op duurzame landschappen, zowel op Europees niveau als regionaal en daarnaast zijn er drie online modules ontwikkeld. Deze modules moeten bewustzijn creëren voor de urgentie om een bijdrage te doen aan een groene, duurzame wereld.

Meer informatie over het project en de partners vind je op de website van Erasmus+: Erasmus+ project card | Erasmus+ (europa.eu)

Daarnaast vind je meer informatie op de website van het project SUSTAIN.

Contact