Aandacht voor jou

Jouw docenten

Je bent vooral zelf verantwoordelijk voor een goede tijd hier op school. Maar natuurlijk helpen we je daarbij. Er staat een team van docenten voor je klaar. Begrijp je iets niet? Gaat het te snel? Laat het dan meteen weten. De docent legt het graag nog even uit.

 

Banduren

Elk eerste uur van de dag noemen we een band-uur. Deze uren hebben we speciaal vrijgehouden, zodat er tijd is voor extra vragen en begeleiding. Je kiest er zelf voor om naar een band-uur te gaan. Of je komt op aanraden van je docent of mentor. Je kan ook naar de band-uren komen als je thuis geen rustige plek hebt om je huiswerk te maken. 

 

Jouw mentor

Je hebt een eigen mentor die jou goed kent. De mentor is jouw coach en begeleider. Tijdens de mentorlessen wordt er o.a. aandacht geschonken aan studievaardigheden, maar ook aan groepsvorming. Maar kun je ook bespreken welke manier van leren en begeleiding het beste voor jou werkt. Ga jij uit jezelf je huiswerk maken? Of vind je het juist moeilijk om je te concentreren? Of lukt het niet omdat je thuis problemen hebt? Je kan met al je vragen en problemen bij je mentor terecht. 

 

MOL-gesprek

Af en toe heb je een MOL-gesprek. Een gesprek tussen Mentor, Ouder(s) en Leerling. Samen bespreken jullie jouw voortgang. Voor jou betekent dit een moment om na te denken over je eigen ontwikkeling. Wat gaat goed, wat kan beter en hoe ga je dat bereiken? Heb je hulp nodig van je mentor of je ouder(s)? Geef dat dan vooral aan.

 

Trajectgroep

Het kan zijn dat jij meer begeleiding nodig hebt. Misschien heb je angsten of autisme. Of ben je hoogbegaafd. Dan is de Trajectgroep wellicht iets voor jou. Je draait dan zoveel mogelijk mee in de gewone lessen. Maar wel met de ondersteuning die je nodig hebt. De zorgfunctionaris van onze school kan hier meer over vertellen.

Contact