Nieuw in de brugklas

Zit jij in groep 8 en ben je een nieuwe school aan het kiezen? Dan ben je superwelkom op het Leeuwarder Lyceum!

Als je kiest voor onze school, gaan we samen met jou ontdekken wie je bent en wat je wil worden. Wat zijn jouw talenten? Waar ben jij nieuwsgierig naar? Door veel aandacht voor jou en je mogelijkheden, bieden we jou genoeg om jezelf uit te dagen. Zo haal jij het beste uit jezelf. Maar eerst, gaan we er samen voor zorgen dat je je snel thuis voelt op onze school.

Brugklas

Je begint in de havo/vwo brugklas. Deze brugklas duurt twee jaar. Daarna is duidelijk welk niveau het beste bij jou past. In het derde jaar ga je verder op de havo of het vwo.

Een eigen mentor

Je hebt een eigen mentor die jou goed kent. De mentor is jouw coach en begeleider. Tijdens de mentorlessen wordt er o.a. aandacht geschonken aan studievaardigheden, maar ook aan groepsvorming. Maar kun je ook bespreken welke manier van leren en begeleiding het beste voor jou werkt. Ga jij uit jezelf je huiswerk maken? Of vind je het juist moeilijk om je te concentreren? Of lukt het niet omdat je thuis problemen hebt? Je kan met al je vragen en problemen bij je mentor terecht. 

Kennismakingsdag klas 1

In juni 2024 vindt de kennismakingsdag voor nieuwe leerlingen in klas 1 plaats. Je maakt op deze dag kennis met je mentor en klasgenoten, waardoor de stap naar onze school na de vakantie weer iets gemakkelijker wordt!

Meer weten?

Neem gerust contact op met onze school of bezoek onze Open dag op 6 maart! 

Open dag gemist? Meld je dan aan voor de Last minute walk in op 21 maart tussen 15:00 en 17:00 uur. 

Contact