29 mei 2019

In week 20 zijn wij met een groep leerlingen van verschillende scholen waaronder het Leeuwarder

In week 20 zijn wij met een groep leerlingen van verschillende scholen waaronder het Leeuwarder Lyceum zes dagen naar Frankrijk geweest. Dit was deel 2 van een zeer leerzame uitwisseling met het Lycee Auguste Chevalier uit Domfront. De Franse leerlingen waren in Leeuwarden geweest van 28 februari tot 4 maart en nu waren wij aan de beurt om bij hen op bezoek te gaan.

Een verslag:

Dinsdagochtend 14 mei zijn we met de bus naar Frankrijk gereden. We kwamen daar na een lange reis van 13 uren aan. Toen we daar aankwamen stonden de Fransen ons al op te wachten, daarna zijn we met onze uitwisselingsstudenten meegegaan naar huis. We werden heel erg welkom geheten door onze gastgezinnen.

De volgende dag stonden we weer vroeg op. Die dag hebben we een rondleiding gekregen door het mooie dorpje Domfront, in het Engels natuurlijk. We hebben o.a. een kasteel van duizend jaar oud gezien en hebben we een katholieke kerk bezocht. Daarna hebben we geluncht in de schoolkantine waar we een warme maaltijd voorgeschoteld hebben gekregen. Hierna zijn we naar een bos gelopen waar we samen met de Fransen een speurtocht hebben gedaan. Na een lange dag zijn we weer teruggegaan naar het gastgezin.

Donderdag 15 mei zijn we vroeg vertrokken met de bus en daarna hebben we drie uren lang wadgelopen naar de Mont-Saint Michel. Daar hebben we onze voeten gewassen en daarna hebben we het klooster bezocht.
Toen zijn we weer teruggegaan naar ons gastgezin.

Vrijdag 16 mei zijn we eerst naar een koekjesfabriek geweest, de Biscuiterie de l’Abbaye, waar we een rondleiding hebben gekregen. Na het eten van een paar koekjes zij we vertrokken naar een typisch Normandische boerderij. Ook hier hebben we een rondleiding gekregen en kregen we zelfgemaakte appel en peren cider. Die avond zelf hadden we nog een feest samen met de Fransen en Nederlanders, wat erg gezellig was.

Zaterdag 17 mei was het een familie dag. Op deze dag hebben de gastgezinnen zelf een eigen planning gemaakt. We zijn o.a. naar pretparken geweest, steden bezocht en naar festivals gegaan.

Jammer genoeg moesten we op zondag 18 mei weer vroeg terug met de bus naar Nederland. We hebben het allemaal erg naar onze zin gehad en we hebben de verschillen kunnen zien tussen Nederland en Frankrijk. We hebben veel nieuwe contacten gemaakt en bovendien was het erg gezellig.

Contact