17 februari 2016

Keuzeversterkingstraject voor meisjes

Keuzeversterkingstraject voor meisjes havo 4 en vwo 5 met het profiel NGT

Keuzeversterkingstraject voor meisjes_2 Vorige week woensdag waren er gastlessen voor de meisjes van h4 en v5 met een natuurpofiel. Deze leerlingen krijgen de kans om mee te doen aan een traject om te komen tot een goede keuze met betrekking tot hun vervolgstudie. Zij worden dan begeleid bij het bezoeken van open dagen en gaan één of meerdere dagen meelopen met een vrouw met een bèta/technisch beroep op HBO/WO niveau. Een en ander wordt afgesloten met een presentatie en de deelnemers ontvangen een certificaat.
De leerlingen van vwo 5 hebben 2 gastlessen gehad. De eerste gastles ging over moleculaire biologie en genetica. Dr. Antje Hagendorf heeft uitleg gegeven over één van haar onderzoeken: het herstellend vermogen van zenuwcellen bij slakken en wat dat in de toekomst kan betekenen voor de mens bij bijvoorbeeld een dwarslaesie.
De tweede gastles ging over onderzoek naar stromingen in de oceanen en welke gevolgen dat heeft. Deze gastles werd gegeven door Femke de Jong. Keuzeversterkingstraject voor meisjes_1Zij heeft natuurkunde gestudeerd en werkt nu als oceanoloog. Met name bij deze gastles waren de meiden verrast, dat je na een studie natuurkunde zoiets kan doen en niet alleen maar docent of saaie onderzoeker kunt worden.
Voor leerlingen van havo 4 was er een speeddate. Zij hebben kennis gemaakt met vrouwen die werkzaam zijn op het gebied van; levensmiddelentechnologie, product ontwikkeling bij Philips, industrieel ontwerpen, biotechnologie, bouwkunde en architectuur, maritieme techniek, brandpreventie en de oceanoloog.
Bij beide bijeenkomsten waren ook een aantal ouders aanwezig.

Contact