13 april 2018

Sustainable Landscapes

Het Leeuwarder Lyceum doet mee aan Sustainable landscapes!

Onze school doet mee aan een Europees project: Sustainable Landscapes. Dit doen we samen met partners en scholen uit Spanje, Cyprus en Nederland. Het doel van het Europese SUSTAIN netwerk heeft als doel om burgers meer te betrekken bij wetenschappelijk onderzoek.

 

De focus van Sustainable Landscapes ligt op het gebied van vogelmigratie en water management (landschapsbeheer). Er zullen e-learning modules ontwikkeld gaan worden. De bedoeling van deze modules is dat leerlingen, doordat ze hun eigen project vormgeven en uitvoeren, een bijdrage leveren aan het Europese onderzoek naar Sustainable Landscapes. Je kunt hierbij denken aan de combinatie met het vak O&O. Maar ook aardrijkskunde en biologie passen daar goed bij. Engels is natuurlijk ook van toegevoegde waarde, omdat leerlingen ook met hun Europese partners communiceren!

 

De start van het project heeft op 20 en 21 februari plaatsgevonden. De scholen in het Sustain netwerk gaan bezig met het ontwikkelen van e-learning modules. Concreet betekent dit dat het Leeuwarder Lyceum, in samenwerking met rsg de Borgen, de komende maanden de Nederlandse module gaat ontwikkelen. Het zal dan dus duidelijker worden hoe de module eruit komt te zien en welke leerlingen straks gaan deelnemen aan SUSTAIN.

 

De website van het SUSTAIN project is ook gelanceerd. Klik hier.

Contact