17 april 2018

Uitnodiging bijzonder vrijheidscollege “Democratie en vrijheid” in het Neushoorn Café Leeuwarden In Nederland weten we

Uitnodiging bijzonder vrijheidscollege “Democratie en vrijheid” in het Neushoorn Café Leeuwarden

In Nederland weten we haast niet beter dan dat we ‘vrij’ zijn: vrij om te kiezen, vrij om te doen en laten wat we willen, vrij om onze mening te uiten en natuurlijk vrij om te stemmen. Die vrijheid is onder andere te danken aan de democratie: een open samenleving waarin iedereen zijn of haar stem mag laten gelden. Maar er zijn ook dingen die onze democratie kunnen bedreigen. Neem bijvoorbeeld (de angst voor) terreur, verdeeldheid in geloofsovertuigingen en politieke opvattingen. Hoe zorgen we ervoor dat we in een land waar iedereens mening geldt, de democratie en vrijheid bewaren?

Hier gaat hoogleraar Afshin Ellian op in tijdens het Vrijheidscollege in het kader 4/5 mei in het Neushoorn Café. Zijn college wordt live uitgezonden op Omrop Fryslân en wordt gepresenteerd door Aldith Hunkar, voormalig presentatrice van het Jeugdjournaal.

Kom gezellig met je vrienden en vriendinnen naar het Vrijheidscollege op woensdagavond 18 april in het Neushoorn Café van 19:30u tot 21:30u meedenken en praten over Vrijheid en Democratie! Toegang is gratis!

Over Afshin Ellian
Afshin Ellian is hoogleraar Encyclopedie van de rechtswetenschap en Wetenschappelijk Directeur van Instituut voor Metajuridica aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden / Leiden University. Ellian vluchtte zelf in 1989 naar Nederland vanuit Iran en studeerde in 1996 af in internationaal publiekrecht, strafrecht en filosofie aan de Universiteit van Tilburg waar hij in 2003 ook promoveerde. Hij schrijft columns voor onder meer Elsevier.nl en publiceerde artikelen in The Wall Street Journal en Le Figaro. Van zijn hand verschenen twee dichtbundels: ‘Verrijzenis van Woorden’ en ‘Mensenherfst’.

Vrijheidscolleges
In heel Nederland worden vrijheidscolleges gegeven. Dit jaar door Jan Terlouw, Femke Halsema, Massih Hutak, Herman Pleij, Afshin Ellian, Anousha Nzume, Joseph Oubelkas, Lucas De Man en Tinkebell. In de aanloop naar en op 5 mei geven zij in 11 provincies in totaal 38 colleges. Iedere spreker gaat in zijn of haar college in op de in 1941 door Franklin D. Roosevelt geformuleerde Four Freedoms: Vrijheid van Meningsuiting, Vrijheid van Religie, Vrijwaring van Angst en Vrijwaring van Gebrek. Dit jaar komen de vrijheidscolleges voor het eerst ook naar Leeuwarden.

Adres: De Backstage (Neushoorn Café), Ruiterskwartier 41 8911 BP Leeuwarden
Welkom vanaf: 19:30u
Start programma: 20:00u
Gratis toegang

Contact