De wereld als spiegel

Door te kijken naar de wereld om je heen krijg je beter inzicht in wie je zelf bent en wat je belangrijk vindt. We noemen dat op de MHS “De wereld als spiegel”. We hebben in ons onderwijsprogramma verschillende onderdelen die je helpen vormen tot wereldburger.

We beginnen al in de eerste klas met het vak Global Learning. Dit vak richt zich op de wereld om je heen: thuis, school, Europa en de wereld. Na je verkenning als wereldburger bij Global Learning, kun je je gaan verdiepen. In alle vakken besteden we aandacht aan de Europese omgeving waarin we leven. In de tweede klas ga je op schoolreis naar Engeland. Je verblijft in een gastgezin en leert zo de cultuur en taal goed kennen. Vanaf de derde klas kun je, als je dat leuk vindt, meedoen aan internationale uitwisselingen. De wereld beter leren kennen door echt contact te maken met mensen van jouw leeftijd uit andere Europese culturen is voor veel van onze leerlingen een ervaring om nooit te vergeten.

Erasmus+ projecten
Vierdeklassers krijgen de mogelijkheid mee te doen aan Erasmus+ projecten. Dit zijn projecten waarbij je je verdiept in de verschillen en overeenkomsten tussen de culturen in Europa. Je werkt hierbij samen met leeftijdsgenoten uit andere Europese landen. Dit is een waardevolle aanvulling op je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast ontvang je een erkend certificaat van deelname, voor in je portfolio.  We hebben momenteel partnerschappen met scholen in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Tsjechië,  Turkije en Finland.

Contact