Tweetalige Stroom

Tweetalige stroom
De wereld om ons heen globaliseert in hoog tempo. Handel met het buitenland wordt gemakkelijker. Ook op vervolgopleidingen op het MBO en HBO wordt Engels gebruikt en gesproken en buitenlandstages worden steeds meer aangeboden.

Het is daarom belangrijk dat je de Engelse taal goed beheerst. Daarom bieden we voor mavo- en havoleerlingen als keuze een tweetalige stroom aan. In deze stroom volg je vakken in het Engels om zo de Engelse taal snel machtig te worden. Havoleerlingen hebben minimaal 50% van hun lessen in het Engels, mavoleerlingen ongeveer 30%. De tweetalige stroom duurt tot het eind van de onderbouw. Zodra je in het examenprogramma stapt, stoppen de lessen in het Engels omdat het eindexamen in het Nederlands afgenomen wordt.

Dankzij het tweetalige programma spreek ik nu bijna vloeiend Engels!

Moet jLondone goed zijn in talen?
Nee, want een paar keer per week uit een boekje een vreemde taal leren is eigenlijk de moeilijkste weg. Het menselijk brein is daar niet echt op ingericht. Een taal leer je het beste door het veel tegen te komen en echt nodig te hebben voor de communicatie, precies zoals je als baby ook Nederlands hebt leren spreken. Een tijd lang dachten we dat tweetalig onderwijs vooral goed was voor vwo leerlingen, maar we zijn verstandiger geworden. Daarom bieden wij een tweetalige stroom aan voor mavo en havo leerlingen.

Meer weten over de tweetalige stroom?
Je kunt veel informatie vinden op de site van het Nuffic . Onze coördinator voor tweetalige stroom is Yteke, als je nog vragen hebt kun je haar altijd mailen: ygoudberg@pj.nl

Contact