Tijdlijn klas 1

Benieuwd hoe jouw eerste jaar op het Stedelijk Gymnasium eruitziet? Op deze (globale)tijdlijn zie je wat voor leuke dingen je onder andere gaat doen gedurende het schooljaar.

Aug
Introductiedagen

Een nieuwe start op een nieuwe school is altijd spannend. Daarom starten jullie op maandag met de introductiedagen. Ook op dinsdag en woensdag heb je introductiedagen. Op de woensdag zijn de ludi tironum klas 1. De week wordt op vrijdagavond afgesloten met de Pieperfuif.

Aug
Domus

Je zit niet alleen in een eigen klas maar ook in een eigen domus: een huis -eigenlijk een lokaal- in de manege. In de domus werk je met leerlingen van andere klassen samen, je leert aan en van elkaar. Je hebt per domus een eigen nestor die je met van alles en nog wat kan helpen.

Sep
Grammaticaproject

In september voeren we een week lang in de eerste klassen een Grammaticaproject uit. In elke taalles (Nederlands, Engels, Frans, Latijn en Fries) wordt dan aandacht besteed aan grammatica.

Sep
Klassieke, Culturele en Filosofische Vorming

Op donderdagmiddag heb je één keer in de twee weken KCFV (Klassieke, Culturele en Filosofische Vorming). De andere week zijn er sportactiviteiten in domus-verband waar je je op in kunt schrijven: geen andere afspraken maken dus op die middag!

Okt
Domusdag

Jij hebt samen met klas 2 t/m 4 tegelijkertijd de Domusdag. De Domusdag staat in het teken van saamhorigheid binnen de eigen domus en actief met elkaar bezig zijn. Dit bereiken we door een strijd tussen de verschillende Domus op de wielerbaan in Leeuwarden uit te voeren.

Okt
Herfstvakantie!

Zo je eerste paar schoolweken zitten erop. Nu eerst genieten van een welverdiende Herfstvakantie. 

Okt
Gymlessen

Gymlessen zijn in de zomermaanden op een sportveld buiten de school. Na de herfstvakantie (wintermaanden) maken we gebruik van gymzalen. Het is dus nodig dat je een eigen fiets hebt. Woon je buiten Leeuwarden en ga je naar school met bus of trein, dan kun je een fiets in de fietsenkelder stallen.

Nov
Romeinse krijgskunst

In november komt de dappere Roemeinse legioensoldaat Quintus Ligustinus op bezoek om je in te wijden in de geheimen van de Romeinse krijgskunst.

Dec
Sinterklaas

Misschien komt Sinterklaas wel langs op school!

Jan
Grote fuif

Honderd leerlingen staan vol spanning en opwinding klaar om ons en elkaar een avond te vermaken. Dit doen ze met de beroemde Grote Fuif in de Harmonie.

Feb
Toetsperiode 2

In februari is het alweer tijd voor toetsperiode 2

Mrt
Arts eXpression

Rond de voorjaarsvakantie vindt de Arts eXpression plaats in de Harmonie. Tijdens deze spetterende avond vol talent worden de Piter Jelles cultuurprijzen voor podiumkunst en beeldende kunst uitgereikt.

Mrt
Adstructiedagen

In de periode van de mondelinge examens organiseren we de adstructiedagen. Tijdens de adstructiedagen laten we het gewone lesrooster los en organiseren we allerlei activiteiten waarmee we je extra willen uitdagen op intellectueel, artistiek, cultureel en sportief gebied.

Jun
Excursiedag KCFV

Jij gaat samen met klas 2 t/m 4 de hele dag op excursie. Klas 1 gaat naar Alphen a/d Rijn (Archeon).

Jul
Bijna zomervakantie

En dan hebben we bijna zomervakantie! Maar niet voordat je je eigen schoolreisje hebt georganiseerd.

Contact