Tijdlijn klas 1

Benieuwd hoe jouw eerste jaar op !mpulse eruitziet? Op deze (globale)tijdlijn zie je wat voor leuke dingen je onder andere gaat doen gedurende het schooljaar. De kennismakingsdag voor leerjaar 1 is op 18 juni 2024.

Jun
Kennismakingsdag

Vlak voor de zomervakantie heb je de kennismakingsdag. Op deze dag maak je al meteen kennis met de docenten van !mpulse maar vooral ook met alle andere eerstejaars. Je komt ook meteen te weten in welke coachgroep je komt. Je blijft sowieso de eerste drie jaar in deze coachgroep!

 

Aug
De eerste schooldagen

Op deze eerste schooldagen doe je diverse activiteiten. Je maakt verder kennis met jouw coachgroep maar je doet ook activiteiten met de rest van het huis. !mpulse is opgedeeld in vier huizen, in elk huis zitten leerlingen van verschillende leerjaren.

Sep
Community en setting

In de eerste paar weken ga je solliciteren voor een community. We hebben er een heleboel dus er is heel veel mogelijk! Daarnaast begin je ook aan je eerste setting. Je gaat daarvoor een onderwerp bedenken, mindmappen, hoofd- en deelvragen bedenken, interviewen en presenteren natuurlijk.

Okt
Eerstejaars excursie

Begin oktober ga je op excursie met iedereen van leerjaar 1 naar Kollumeroord. In dit schitterende natuurgebied is het tijd om verder kennis te maken met andere eerstejaars leerlingen. Je doet verschillende activiteiten en je gaat ook activiteiten zelf organiseren met jouw coachkring. Op de planning staat onder andere tokkelen, boogschieten en kanoën.

Okt
De eerste reflectieweek

Ergens na de herfstvakantie is de eerste reflectieweek en dat betekent dat het tijd is voor je eerste portfoliogesprek. Tijdens dit gesprek ga je samen met je coach en je ouders praten over jouw ontwikkeling. Wat heb je geleerd? En wat wil je nog gaan leren? Dit doe je allemaal aan de hand van jouw portfolio die je langzaamaan gaat opbouwen.

Dec
Bijna kerstvakantie

Het is bijna tijd voor de kerstvakantie! Maar niet voordat je op je natuurlijk in je mooiste pak of jurk naar het Kerstgala bent geweest! Rond deze tijd is er ook een sportdag. Tijdens de sportdag sport samen met leerlingen van verschillende leerjaren.

Jan
Tweede reflectieweek

Na de kerstvakantie is de tweede reflectieweek, rond deze tijd krijg je voor het eerst een rapport. Op dit rapport staat hoe je het bij elk vak hebt gedaan, we geven aan in welke stroom je zit (C voor vmbo-t, B voor havo en A voor vwo). Ook heb je hier je tweede portfoliogesprek en ga je jouw individuele leerplan bespreken.

Feb
Arts eXpression

Rond de voorjaarsvakantie kun je meedoen met de Arts Expression. Dit is een wedstrijd voor Piter Jelles-leerlingen op het gebied van beeldende kunst en podiumkunst. Dit is het moment om jouw talenten te laten zien

Jun
Kringuitje

In de loop van het jaar ga je samen met jouw coachgroep (ook wel kring genoemd) bedenken wat voor uitje jullie willen gaan doen. Dit kan bijvoorbeeld ergens picknicken of barbecueën zijn, maar het kan ook zijn dat je ergens gaat kamperen. Het draait er in elk geval om dat je samen met jouw coachgroep wat leuks gaat doen.

Jul
Laatste schooldagen

Voordat je het weet is het jaar alweer voorbij. We hebben vaak aan het einde van het jaar nog een sportdag en je hebt natuurlijk nog jouw laatste portfoliogesprek. Daarna is het tijd voor een welverdiende zomervakantie en daarna? Daarna ben je opeens tweedejaars!

Aug
Vakantie
Contact