Arts eXpression

Met de Arts eXpression geven we bij Piter Jelles extra aandacht aan de wereld van de kunsten. Het is een manier voor onze leerlingen om zich te uiten in een kunstvorm en te laten zien wat ze naast hun onderwijsinhoudelijke kennis en vaardigheden nog meer in huis hebben. Op het podium van de Arts eXpression komen leerlingen van alle scholen van Piter Jelles samen om een prachtige show neer te zetten.

Op 24 maart 2017 vond in de AEGON-Zaal van stadsschouwburg De Harmonie de vijfde editie plaats van de Arts eXpression.

Zet de volgende editie alvast in je agenda:
woensdag 21 maart 2018!

Vanaf januari zijn de kaarten via deze pagina te bestellen.

In de afgelopen editie was de jury unaniem in hun oordeel. Hein de Graaf (beeldend kunstenaar), Grietine Molenbuur (artistiek leider/choreograaf dans) en Roel de Wit (directeur bedrijfsvoering OSG Piter Jelles) kozen de volgende winnaars:

We zijn ontzettend trots op alle leerlingen die mee hebben gedaan!

Show

De Arts eXpression van Piter Jelles is een jaarlijks terugkerend evenement voor beeldende kunst en podiumkunst. De laatste editie was op 24 maart 2017. Tijdens een avondvullend programma in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden laten leerlingen van alle scholen van onze scholengemeenschap zien wat ze kunnen. Het publiek bestaat uit medewerkers, leerlingen, ouders en andere familieleden en vrienden. Een deskundige jury beoordeelt de leerlingen. Aan het einde van deze spectaculaire show worden de prijzen uitgereikt voor de beste podium act en de beste beeldende kunstwerken.

Beeldende kunst

Op alle 11 scholen van Piter Jelles zijn leerlingen vanaf september bezig met maken van kunstwerken met een bepaald thema. Bij de laatste editie was het thema ‘DNA’.

Per school wordt een selectie gemaakt van de drie beste werken, waarbij er in ieder geval uit de onderbouw en uit de bovenbouw een kunstwerk wordt uitgekozen. De gekozen kunstwerken worden tentoongesteld in de culturele hotspot Neushoorn in Leeuwarden.

De jury maakt uit deze kunstwerken een selectie van de beste 6 werken. Deze beste 6 worden in De Harmonie gepresenteerd aan de zaal en nogmaals aan de jury. Uit deze finalisten worden twee winnende kunstwerken gekozen; eentje uit de bovenbouw en eentje uit de onderbouw.

Podiumkunst

Iedere school van Piter Jelles vaardigt voor de show een podium act af.

Wat voor act dit is, mag de school zelf bepalen. Het gaat erom dat er podiumkunst wordt vertoond. Dit kan variëren van klassieke zang tot breakdance en van een korte toneelvoorstelling (maximaal 8 minuten) tot een stand-up comedy act.

Aan het einde van de show rijkt de jury, na een intensief juryberaad, de prijs uit voor de beste podium act.

Vragen over de website?