Arts eXpression

De Arts eXpression van Piter Jelles is een jaarlijks terugkerend evenement voor Podiumkunst en Beeldende kunst. Bij de Arts eXpression geven we bij Piter Jelles extra aandacht aan de wereld van de kunsten. Het is een manier voor onze leerlingen om zich te uiten in een kunstvorm en te laten zien wat ze naast hun onderwijsinhoudelijke kennis en vaardigheden nog meer in huis hebben.

Kaartjes Arts eXpression voor woensdag 21 maart 2018 te koop bij de administratie van de PJ-scholen! 

De volgende editie van Arts eXpression (podiumkunst) vindt plaats op woensdag 21 maart 2018. Het programma start 19.30 uur in de AEGON-zaal van stadsschouwburg De Harmonie. Digitale verkoop is niet meer mogelijk. Kaarten zijn nog wel te koop via de administratie van de school. Op het podium komen leerlingen van alle scholen van Piter Jelles samen om een prachtige show neer te zetten. Een deskundige jury beoordeelt de leerlingen. Aan het einde van de avond worden er prijzen uitgereikt voor de beste podiumact en de beste beeldende kunstwerken die tijdens de expositie te zien waren bij Neushoorn.

Editie 2017
In de afgelopen editie was de jury unaniem in hun oordeel. !mpulse Leeuwarden was de winnaar Podiumkunst, Elena Sandodze van YnSicht sleepte de prijs voor beeldende kunst bovenbouw in de wacht en Famke Luinstra van !mpulse Kollum nam de bokaal voor beeldende kunst onderbouw mee naar huis.

Beeldende kunst – 20 februari t/m 15 maart 2018

De opening van de expositie van de beeldende kunst is dit jaar op 20 februari 2018 in Neushoorn. De expositie is voor iedereen toegankelijk en is te zien tot en met donderdag 15 maart 2018 in de hal van Neushoorn. Op alle 11 scholen van Piter Jelles zijn leerlingen vanaf september bezig met maken van kunstwerken met een bepaald thema. Het thema dit jaar is ‘Verbinding’. Per school wordt een selectie gemaakt van de drie beste werken, waarbij er in ieder geval uit de onderbouw en uit de bovenbouw een kunstwerk wordt uitgekozen. De gekozen kunstwerken zijn te zien op de expositie in Neushoorn. Uiteindelijk worden er twee winnende kunstwerken gekozen: eentje uit de bovenbouw en eentje uit de onderbouw.

Vragen over de website?