Arts eXpression- Expositie Taboe!

Op 14 maart 2023 presenteerden de leerlingen van OSG Piter Jelles, RSG Simon Vestdijk en De Jutter hun beeldende kunstwerken aan de vakjury bestaande uit Hein de Graaf (beeldend kunstenaar), Nicole Bevers (teamleider van dbieb) en Hiltje Rookmaker (lid College van Bestuur OVO Fryslân-Noord). De 28 indrukwekkende kunstwerken met het thema Taboe en de persoonlijke verhalen en mooie betogen van de leerlingen, maakten het de jury moeilijk om één werk uit de onderbouw en één werk bovenbouw uit te lichten en te bestempelen als winnaar. Toch lukte het om een keuze te maken en tijdens de feestelijke opening werden dezelfde middag de prijswinnaars bekend gemaakt. De expositie werd geopend door wethouder Nathalie Kramers van de gemeente Leeuwarden (bijgestaan door voorzitter College van Bestuur van OVO Fryslân-Noord Folkert Bangma).
Finn van der Molen uit klas 5 van RSG Simon Vestdijk Harlingen zorgde voor de muzikale omlijsting en bracht een kwetsbaar zelfgeschreven nummer ten gehore: ‘I guess no one likes me’.

De vakjury koos het kunstwerk van Somar Jilo (RSG Simon Vestdijk) uit als winnende werk van de onderbouw en het kunstwerk van Marta Callens (Stedelijk Gymnasium) uit als winnende werk van de bovenbouw. 

Winnaars 2023

Vakjuryprijs Onderbouw:             Somar Jilo – ‘Zonder titel’, RSG Simon Vestdijk Harlingen

Vakjuryprijs Bovenbouw:             Marta Callens – ‘Opgesloten’, Stedelijk Gymnasium, OSG Piter Jelles

Publieksprijs:                             Marijn Procée – ‘Alleen met mijn gedachten’, De Dyk, OSG Piter Jelles

 

 

2021 Pijl

Het thema van Arts eXpression 2021 was Nocturne (de nacht).

De video’s van de beeldende kunst en podiumkunst van 2021 zijn te bekijken via: Arts eXpression Beeldende kunst on Vimeo.

Meer informatie over de winnaars van 2021 vind je op onze website: Alex Fabian en Rosanna Riemersma trotse winnaars Arts eXpression

2020 Pijl

In schooljaar 2019 – 2020 vond de expositie van de beeldende kunst plaats in dbieb, maar kon de finale van de beeldende kunst en de podiumkunst in de Harmonie niet doorgaan vanwege het coronavirus. Daarom hebben we de finalisten nog in het zonnetje gezet door middel van mooie video’s. Het thema was ‘Letteren’.

Contact