Arts eXpression

De Arts eXpression van Piter Jelles is een jaarlijks terugkerend evenement voor Podiumkunst en Beeldende kunst. Bij de Arts eXpression geven we bij Piter Jelles extra aandacht aan de wereld van de kunsten. Het is een manier voor onze leerlingen om zich te uiten in een kunstvorm en te laten zien wat ze naast hun onderwijsinhoudelijke kennis en vaardigheden nog meer in huis hebben.

Arts eXpression 2019

Op woensdag 20 maart 2019 vond in een goed gevulde grote zaal van Stadsschouwburg De Harmonie de zevende editie plaats van kunst- en cultuurcompetitie Arts eXpression van OSG Piter Jelles. Tien podiumkunstoptredens werden afgewisseld met het werk van zes beeldende kunstfinalisten. Het thema was dit jaar: De Droom. Wiebe Wieling, voorzitter CvB Piter Jelles: “Ik ben onder de indruk van wat er allemaal is gepresenteerd. Het niveau lijkt wederom te zijn toegenomen”.

Een jury bestaande uit kunstenaar Hein de Graaf, choreografe/artistiek leider Grietine Molenbuur en Piter Jelles-bestuurslid Folkert Bangma koos uit alle optredens en kunstwerken drie winnaars. De cultuurprijs voor beste podiumkunst-act 2019 ging naar leerlingen van Dalton Dokkum voor hun muzikale dansvoorstelling ‘My mom’s diary’. De cultuurprijs voor Beeldende Kunst Onderbouw is uitgereikt aan Sybrich van Schalm van het Stedelijk Gymnasium (werk: I have a dream) en voor Beeldende Kunst Bovenbouw aan Shana Hofstra van YnSicht (werk: Mijn puberbrein). De leerlingenjury – bestaande uit een afgevaardigde leerling per Piter Jelles-school – mocht ook een winnaar podiumkunst uitroepen. Zij kozen voor ‘Midnight Sun’ van het Stedelijk Gymnasium, een zelfgeschreven pianostuk dat vergezeld ging van dans.

Contact