10 december 2015

Klassekunst de Brêge

Leerlingen van de Brêge, school van OSG Piter Jelles, hebben op dinsdag 10 november meegewerkt aan twee projecten van Klassekunst. KlasseKunst brengt jongeren in aanraking met professionele kunst. Twee kunstenaars waren er die dag bij om de leerlingen te helpen.

Drie klassen hebben, onder leiding van kunstenaar Rob Verwer, een prachtig kunstwerk voor de kantine gemaakt. Hier kwam echte teamwork aan te pas. Twee klassen zaagden de plankjes en een andere klas ging hier mee verder en maakte het kunstwerk klaar.  Op dezelfde dag heeft een andere klas gewerkt aan een schilderij onder leiding van Meg Mercx. De leerlingen maakten allemaal een stukje van dat schilderij met als thema muziek.

Alle klassen hebben met veel enthousiasme gewerkt aan beide kunstwerken. Ze hangen in de kantine van de Brêge.

Zowel Meg Mercx als Rob Verwer doen diverse projecten in het land en voor tv-programma’s. Voor meer info kijk op www.robverwer.nl en/of www.megmercx.nl.

   

Contact