17 december 2015

Mach Mit Mobil

Op donderdag 3 december kwam de ‘Mach Mit Mobil’ langs op Montessori High School

 

Met de ‘Mach-mit-Mobil’ wil de Actiegroep Duits interessante informatie over Duitsland geven en de voordelen van het beheersen van de Duitse taal voor het latere beroepsleven duidelijk maken. Het Nederlandse bedrijfsleven zit te springen om medewerkers die goed Duits spreken en schrijven, want Duitsland is de belangrijkste handelspartner van Nederland.

Kortom: de Duitse taal wordt steeds belangrijker en daarom vindt Montessori High School het belangrijk om bij de leerlingen belangstelling te wekken voor het vak Duits.

Er waren die dag verschillende opdrachten; over Duitse merken, muziek, sterren, bezienswaardigheden in Berlijn en Duitse SMS-taal. Zo moesten leerlingen foto’s en uitspraken van Duitse beroemdheden, zoals Angela Merkel, bij elkaar zoeken. Ook konden leerlingen een puzzel van Duitsland maken, Duitse automerken noemen en woordcombinaties maken. Een andere opdracht bestond uit typisch Duitse drankjes proeven en raden wat het is; Apfelschorle, Bionade, Malzbier of Almdudler. Aan de gezichten van de leerlingen was te zien dat niet alles even goed in de smaak viel!

Het waren leuke en leerzame lessen. De leerlingen waren na afloop zeer enthousiast en gingen tot slot op de foto met de ‘Mach mit Mobil’.

   

 

 

Contact