12 mei 2016

Josefien is 17 jaar oud, doet havo op !mpulse Leeuwarden en zit in haar examenperiode.

Josefien is 17 jaar oud, doet havo op !mpulse Leeuwarden en zit in haar examenperiode. Wij stelden haar een paar vragen:

1. Welk examen heb je gedaan vandaag?
Ik heb vandaag mijn eerste examen gehad: maatschappijwetenschappen

2. Hoe heb je je voorbereid?
Oefenen, oefenen en nog eens oefenen.. Ik heb veel oude examens gemaakt en daarna nagekeken alles opgeschreven wat ik fout had of nog niet helemaal goed wist. Dat heb ik een aantal keer achter elkaar gedaan.

4. Viel het mee/tegen en waarom?
Het viel niet mee, maar ook niet tegen. Ik vond het examen wel te doen, maar ik vond het ook niet makkelijk. Er waren echt een aantal vragen waarin ik de vraagstelling nogal vaag vond dus heb ik er uiteindelijke zo’n mooi mogelijk antwoord van
gemaakt.

5. Kijk je ook tegen een bepaald examen op?
Ik kijk wel een beetje op tegen economie, omdat dat vaak veel stof is en ook veel formules en je moet het maar net snappen. Gelukkig is dat mijn laatste examen dus ik heb nog meer dan een week om te voorbereiden.

6. Heb je nog (leer)tips voor je medeleerlingen?
Ik zou ten eerste niet je antwoorden controleren als deze online komen, want dan word je misschien heel onzeker en je kan er toch niets meer aan veranderen. Ook zou ik na je examen het even kort bespreken met je klasgenoten, want dan kan je je frustraties kwijt. Maar je moet daar niet te lang in blijven hangen, je moet het los laten en dan op naar je volgende examen.

Dankjewel Josefien voor je verhaal, succes met leren op naar het volgende examen!

Contact