17 mei 2016

Dit is Adina Zondervan. Ze is 17 jaar en doet havo op het Leeuwarder Lyceum.

Dit is Adina Zondervan. Ze is 17 jaar en doet havo op het Leeuwarder Lyceum. Vandaag had ze de examens Geschiedenis en Frans. We stelden haar een paar vragen:

· Hoe heb je je voorbereid op het examen?
Voor het examen van Frans heb ik mij niet voorbereid naast de voorbereiding die wij kregen op school. De voorbereiding op school bestond uit het maken van oude examens. Voor het examen van geschiedenis heb ik mij voorbereid door het kijken van de filmpjes van JORTgeschiedenis op YouTube. (TIP!)

· Viel het mee/tegen en waarom?
Het examen van Frans viel mij eerst een beetje tegen, omdat ik het gevoel had dat ik in absolute tijdnood kwam. Echter viel dat allemaal wel mee. Toen ik mijn examen na ging kijken, kwam ik op een mooie voldoende uit.
Het examen van geschiedenis viel mij erg mee. Enorm fijn gevoel omdat ik daar stiekem wel een beetje bang voor was.

· Welk examen kijk je erg tegenop?
De examens waar ik het meest tegenop keek waren aardrijkskunde en geschiedenis omdat dit beide grote toetsen zijn. Die heb ik gelukkig achter de rug. Ik heb nog drie examens te gaan, en van die drie kijk ik het meest op tegen filosofie.

· Heb je nog leertips die je mee wilt geven aan je medeleerlingen?
Begin op tijd! Het wordt veel gezegd, maar het helpt enorm tegen de stress en onzekerheid. En voor geschiedenis de filmpjes van JORTgeschiedenis kijken op YouTube.

Dankjewel Adina en veel succes met je examens!

Contact