17 mei 2016

Hidde Zijlstra zit op het Leeuwarder Lyceum en heeft vanmiddag het examen Engels (vwo) afgerond.

Hidde Zijlstra zit op het Leeuwarder Lyceum en heeft vanmiddag het examen Engels (vwo) afgerond. Hoe ging het en hoe heeft hij zich voorbereid? Je leest het hieronder.

Viel het mee/tegen en waarom?
Het viel erg mee. In tegenstelling tot Nederlands waren hier veel diverse onderwerpen. Wat voor mij niet zo lastig was, maar misschien voor anderen wel, was dat er bepaalde termen in de teksten stond die spreektaal waren. Als je je daarop vastbijt, kun je wel problemen ondervinden.

Hoe heb je je voorbereid op het examen?
Naast de lessen met de oefenexamens niet heel erg veel. Dit komt omdat Engels voor mij het minst zorgwekkend is. Ik sta nu boven de 8, tegen de 9 aan. Ik maak me hier dus niet veel zorgen over.

Welk examen kijk je erg tegenop?
Wiskunde morgen.. Dit ligt mij minder. Ik denk dat het komt omdat ik in de eerste 4 klassen bepaalde belangrijke onderdelen heb gemist. Wel heb ik nog examentraining gevolgd.

Heb je nog leertips?
Ik ben zelf niet zo van het leren… Voor leertips kun je beter niet bij mij zijn. Mijn mening is dat als je 6 jaar hebt doorlopen en dit punt hebt bereikt, dat je je niet veel zorgen hoeft te maken. Helemaal niet als je ruim voldoende staat. Stress heeft weinig zin.

Contact