16 april 2018

Carien de Wildt in landelijke finale Junior Speaking Contest

Vorige week heeft Carien de Wildt uit klas 2 van Montessori High School haar Engelstalige speech met de titel ‘Our next generation’ aan de jury en het publiek in het ‘De Lieve Vrouw’ theater in Amersfoort gegeven. Daar was de landelijke finale van de Junior Speaking Contest. Helaas is ze niet in de prijzen gevallen, maar wat heeft ze het fantastisch gedaan!

Carien won de voorrondes op haar school en versloeg in februari met haar speech over een wereld zonder seksisme ook alle kandidaten van de regionale finale in Emmen. De Junior Speaking Contest is een wedstrijd voor leerlingen havo en vwo van alle tweetalige scholen in Nederland. Het thema van dit jaar is: ‘Living My Fantasy’. De wedstrijd wordt georganiseerd door Nuffic (Nederlandse organisatie voor internationalisering in het onderwijs). Aan de voorrondes en finale deden in totaal ruim 80 scholen mee.

Rosalie Steinmann (coördinator Internationalisering op Montessori High School en begeleider van de speaking contest):  “We vinden meedoen aan dit soort evenementen als school heel belangrijk. Voor onze leerlingen is het een enorme uitdaging om een speech te schrijven en voor te dragen. Het kost de leerlingen veel tijd en moeite, maar het geeft een enorme leeropbrengst. Ze groeien in Engelse vaardigheden, maar ook in zelfvertrouwen. ”

 

Contact