18 april 2018

Leeuwarder Lyceum doet mee aan Sustainable landscapes

Het Leeuwarder Lyceum doet mee aan een Europees project: Sustainable Landscapes. Dit doen ze samen met partners en scholen uit Spanje, Cyprus en Nederland. Het doel van het Europese SUSTAIN netwerk heeft als doel om burgers meer te betrekken bij wetenschappelijk onderzoek.

De focus van Sustainable Landscapes ligt op het gebied van vogelmigratie en water management (landschapsbeheer). Er zullen e-learning modules ontwikkeld gaan worden. De bedoeling van deze modules is dat leerlingen, doordat ze hun eigen project vormgeven en uitvoeren, een bijdrage leveren aan het Europese onderzoek naar Sustainable Landscapes. Je kunt hierbij denken aan de combinatie met het vak O&O (onderzoeken en ontwerpen). Maar ook aardrijkskunde en biologie passen daar goed bij. Engels is natuurlijk ook van toegevoegde waarde, omdat leerlingen ook met hun Europese partners communiceren.

De start van het project was op 20 en 21 februari. De scholen in het Sustain netwerk gaan bezig met het ontwikkelen van e-learning modules. Concreet betekent dit dat het Leeuwarder Lyceum, in samenwerking met rsg de Borgen, de komende maanden de Nederlandse module gaat ontwikkelen. Het zal dan dus duidelijker worden hoe de module eruit komt te zien en welke leerlingen straks gaan deelnemen aan SUSTAIN.

De website van het SUSTAIN project vind je hier.

Contact