26 april 2018

Leerlingen uit Martinique, Turkije, Noorwegen en Duitsland op bezoek bij Montessori High School

Vorige week was er een internationaal gezelschap van leerlingen en hun docenten in Leeuwarden voor een uitwisseling met Montessori High School. In het kader van het Erasmus+project, Social Integration of Refugees through Sports, kwamen 29 leerlingen en 14 docenten naar Leeuwarden om elkaar te ontmoeten en samen te werken aan het project. Van Montessori High School doen 7 leerlingen mee aan deze internationale ontmoeting, ook wel Big Meeting genoemd. Tijdens deze week werden er allerlei leuke, sportieve en culturele activiteiten gedaan. De leerlingen verbleven in een gastgezin in Leeuwarden en omgeving. In februari zijn de leerlingen van Montessori High School al een week in Oslo bij de Noorse leerlingen op bezoek geweest.

De leerlingen uit Martinique, Turkije, Noorwegen en Duitsland zijn samen met de leerlingen uit Nederland onder andere naar Terschelling geweest voor een GPS-fietstocht, power-kite-workshop en hebben een bezoek aan de bunkers uit de tweede wereldoorlog gebracht. Ook gingen ze een dag naar Amsterdam en kregen een uitgebreide rondleiding door Leeuwarden. Ze beklommen de Oldehove en hebben een bezoek gebracht aan het gemeentehuis. Op vrijdagmiddag waren er sport- en kookactiviteiten met families die begeleid worden door de stichting Vluchtelingenwerk.

 

Contact