31 mei 2018

Oud persvoorlichter Martin Luther King te gast op Stedelijk Gymnasium

Woensdagavond 30 mei organiseerde het Stedelijk Gymnasium een Studium Generale voor leerlingen, ouders en medewerkers. Tijdens deze Studium Generale was Harcourt Klinefelter, een naaste medewerker van Martin Luther King, te gast. Klinefelter was gedurende lange tijd persvoorlichter van Martin Luther King. Na de moord op King verhuisde hij naar Nederland, waar hij nog steeds werkzaam is als Doopsgezind predikant en het gedachtengoed van King is blijven uitdragen. Harcourt Klinefelter werd tijdens de avond geïnterviewd door een docent van de sectie Geschiedenis over onder andere: de Amerikaanse burgerrechtenbeweging, de persoon Martin Luther King, de roerige jaren ’60 en de moord op King en de gevolgen. Daarnaast werd er gesproken over de huidige Amerikaanse politiek en de visie van Klinefelter op burgerrechten in de VS en in Nederland.

Studium Generale

Het Stedelijk Gymnasium van OSG Piter Jelles organiseert 4 tot 5 keer per jaar een Studium Generale. De school vindt het belangrijk dat ontwikkelingen in de samenleving of wetenschap gedeeld worden met leerlingen, ouders en collega’s en dat er een mogelijkheid is om er samen over in gesprek te gaan. Zij doen dat -onder andere- in de vorm van de Studium Generale-avonden. In de afgelopen 15 jaar zijn er verschillende interessante gasten geweest op de Studium Generale avonden. Harcourt Klinefelter is wederom een zeer interessante en bijzondere gast.

Contact