4 juni 2018

De Brêge ontvangt Gouden Schaal

De Brêge heeft van het Voedingscentrum de Gouden Schaal 2018 toegekend gekregen voor hun gezonde schoolkantine. De schaal werd vanmiddag uitgereikt in de school. De leerlingen kregen bij de uitreiking een feestelijke gezonde snack in het kader van de Gezonde School. De Brêge heeft de afgelopen periode veel veranderingen doorgevoerd in het aanbod van voeding in de kantine. Er wordt nu groente en fruit aangeboden en er zijn volop gezonde broodjes en gezonde snacks te verkrijgen. Leerlingen van de school helpen mee om de broodjes en snacks te maken en zijn enthousiast over het aanbod. De Brêge vindt het belangrijk om leerlingen bewuste keuzes te laten maken voor een gezondere leefstijl en ze te leren wat gezonde voeding is. De Gezonde Schoolkantine is een belangrijk onderdeel van deze educatie aan de leerlingen.
De Gezonde Schoolkantine is onderdeel van de Gezonde School-aanpak van Stichting Voedingscentrum Nederland.

Contact