17 oktober 2018

Leerlingen ISK aan de slag met acrobatiek, dans, theater en instrumenten

Op woensdag 17 oktober waren de leerlingen van de ISK een dag lang ondergedompeld in de wereld van theater, dans, percussie en acrobatiek! De gehele ochtend kregen ze workshops op het gebied van deze kunstvormen. Afgelopen schooljaar trok ‘Circus Adje’ in het kader van Leeuwarden-Fryslân 2018 door Leeuwarden en langs alle vijftig basisscholen van de gemeente met als thema “kijk eens wat ik kan”. Jongeren en kinderen werden uitgedaagd om samen te werken, dingen te durven doen waar ze altijd al van droomden en zo hun talent te ontdekken. In februari van dit jaar kwam Circus Adje ook bij de ISK langs. Omdat deze workshopdag zo succesvol is verlopen, heeft Kunstkade een tweede workshopdag aangeboden. Ongeveer 60 leerlingen van 24 verschillende nationaliteiten deden 17 oktober mee met de workshops op de ISK.

Met de workshops van Circus Adje komen bijzondere talenten van de ISK-leerlingen tot uiting, zo is na de eerste workshopdag in februari gebleken. “We willen dit keer extra goed kijken of er talentvolle leerlingen tussen zitten die zin hebben om bijvoorbeeld 1x in de week verder te gaan in één van de disciplines. Op die manier willen we ze stimuleren hun talenten verder te ontdekken en te ontwikkelen.”, aldus Paula, docent CKV bij de ISK. “In ieder geval willen we het een jaarlijks terugkerende activiteit laten worden, zodat leerlingen aan de slag kunnen gaan met theater, percussie, dans en acrobatiek.”

Contact