13 november 2018

Leerlingen !mpulse Kollum bouwen én lanceren raketten

Van afgelopen maandag 5 november t/m maandag 12 november was er op !mpulse Kollum een bijzondere schoolweek gaande voor leerjaar 1 & 2. Het is de eerste settingweek van het schooljaar. Tijdens het onderdeel ‘setting’ op !mpulse Kollum krijgen leerlingen de ruimte om te leren vanuit hun eigen passie en interesse. Drie maal per schooljaar staat er een settingweek op het programma. De leerlingen werken deze week in groepjes, onder begeleiding van teamleden, aan een onderwerp rond verschillende thema’s. Dit keer was het thema ‘Kunst & Techniek’, waarbij de leerlingen aan de slag gingen met het bouwen van een kunstzinnige raket of het maken van een kinetisch (bewegend) kunstwerk.  Op maandag 12 november om 11.00 uur was er een feestelijke gezamenlijke afsluiting in de vorm van een settingmarkt en presenteerden én lanceerden de leerlingen hun raket of kunstwerk.

De setting stond bol van allerlei activiteiten: er werden o.a. workshops gegeven door eigen teamleden op het gebied van verslagtechniek, kinetische kunst, krachten, formules en grafische vormgeving. Op maandag 12 november werd er een presentatiemarkt gehouden welke werd gevolgd door de ‘feestelijke’ lancering van de raketten die één voor één werden gelanceerd. Op dinsdag 13 november eindigde de setting met het inleveren van het eindproduct/verslag bij de betreffende vakdocenten, daarnaast zullen de leerlingen samen met hun groepje reflecteren op de settingweek.

 

Contact