22 november 2018

Leerlingen YnSicht bezoeken voorstelling én verzorgen maaltijd voor crew en acteurs theatergroep Meeuw

Op dinsdag 20 en woensdag 21 november jl. om 19.30 uur werd op YnSicht de voorstelling: ‘Een beetje duizelig en behoorlijk in de war’, gespeeld door Meeuw Jonge Theatermakers. De voorstelling ging over 12 jonge mensen in de meest verwarrende tijd van hun leven: de middelbare schooltijd. Leerlingen van YnSicht keken niet alleen naar de voorstelling, maar leerlingen uit leerjaar 3 en 4 maakten en serveerden bovendien de maaltijden voor de crew en acteurs van de voorstelling. Ze hebben zich verdiept in de wensen van de opdrachtgever over voeding en zorgen voor een passend menu. Daarnaast serveerden ze de maaltijd volgens de officiële etiquette. Dit is onderdeel van het onderwijsprogramma ‘Voeding’ dat zij volgen. Leerlingen van de leerlijn Podium volgden in het kader van hun onderwijsprogramma de voorstelling en ook een workshop behorende bij de voorstelling.

Doorlopende leerlijn Podium

YnSicht geeft de komende drie jaar een impuls aan het Kunstonderwijs op school o.a. door met Tryater een doorlopende leerlijn ‘Podium’ te ontwikkelen. Keunstwurk gaat aan de slag met de deskundigheidsbevordering van docenten van de school. Met een doorlopende leerlijn Podium kunnen de leerlingen van YnSicht zich ontwikkelen in de veelzijdigheid van het maakproces van een voorstelling. In leerjaar 1 en 2 gaan de leerlingen vooral ervaren en kijken, in leerjaar 3 wordt er in het kader van CKV een korte voorstelling gemaakt. Met de leerlingen die zich door middel van keuzevakken verder willen verdiepen in Podiumkunst wordt een voorstelling gemaakt waarin alle aspecten van het theatervak aan bod komen. Het gaat dan niet alleen om acteren, maar ook om regisseren, decorontwikkeling, het verzorgen van kostuums, de productie en publiciteit rondom een voorstelling.

Omrop Fryslân was erbij! Luister het hier: https://www.omropfryslan.nl/utstjoering/weistra-op-wei-fan-20-novimber-2018-1600

tussen 16.00 – 17.00 uur op 18.30 minuten tot 22.40 minuten.
tussen 17.00 – 18.00 uur op 16.00 minuten tot 20.30 minuten

Foto’s: Marc de Fotograaf

Contact