26 februari 2019

Expositie Arts eXpression geopend in Neushoorn

Op dinsdag 26 februari heeft Hilde Tjeerdema, wethouder Onderwijs van de gemeente Leeuwarden, in Neushoorn de beeldende kunsttentoonstelling ‘De Droom’ geopend. Er zijn 28 kunstwerken van 32 leerlingen van OSG Piter Jelles te zien, variërend van foto tot filmposter en van schilderij tot installatie. De expositie maakt deel uit van Arts eXpression, een jaarlijks kunstevenement waarbij leerlingen van alle elf scholen van de scholengemeenschap strijden om de Piter Jelles Cultuurprijs voor beeldende kunst én podiumkunst.

Bij de opening onderstreepte mevrouw Tjeerdema het belang van kunst en het belang van waardering: “het is mooi om te zien dat je kunst maakt met je handen, hoofd en hart. Waardering hiervoor, in welke kunstvorm dan ook, is belangrijk om te krijgen. Van de jury, maar vooral ook van alle mensen die hier nu zijn”. De jury – bestaande uit kunstenaar Hein de Graaf, choreografe/artistiek leider Grietine Molenbuur en Piter Jelles-bestuurslid Folkert Bangma – selecteert nu de zes beste werken. Deze gaan door naar de finale van Arts eXpression, op woensdag 20 maart in Stadsschouwburg De Harmonie. Iedere school vaardigt voor deze avond een podium-act af. De zes finalisten beeldende kunst geven dan – tussen de optredens door – een toelichting op hun kunstwerk. Aan het einde van de avond worden de Cultuurprijzen uitgereikt.

Bezoek expositie en finale

De tentoonstelling is tot en met donderdag 14 maart (gratis) tijdens openingstijden van Neushoorn te zien. Voor de finale-avond in De Harmonie zijn voor leerlingen, ouders en medewerkers van OSG Piter Jelles kaarten à € 2,50 te bestellen via piterjelles.nl/artsexpression

Foto’s: Wouter Kloosterman

Contact