12 maart 2019

Team Piter Jelles wint finale bij NK SPA 2019

Twee teams van Piter Jelles top 4 bij finale NK SPA 2019

Twee teams van Piter Jelles deden dinsdag 12 maart 2019 mee aan de finale van de NK ScholenPloegenAchtervolging (NKSPA). Eén team werd vierde en het andere team zelfs eerste en is daarmee Nederlands Kampioen geworden. Een prestatie om trots op te zijn! Op de kunstijsbaan in Breda gebeurde het op 12 maart ’19 allemaal. De snelste middelbare scholen van Nederland streden om de titel.

NK ScholenPloegenAchtervolging

Met bijna 2000 deelnemers is het NKSPA het grootste schaatstoernooi van Nederland. Leerlingen uit het voortgezet onderwijs (VO) strijden om de nationale titels in verschillende categorieën. Ploegen van maximaal vier rijd(st)ers en een coach worden ingedeeld op leeftijd, geslacht en wel of geen wedstrijdlicentie. De voorronde in het Thialf IJsstadion was voor Piter Jelles succesvol geweest, waardoor de twee teams werden geplaatst voor de finale op 12 maart in Breda. Het team dat Nederlands Kampioen is geworden bestaat uit leerlingen van !mpulse Leeuwarden. Het andere team bestond uit leerlingen van de scholen Montessori High School, Leeuwarder Lyceum en !mpulse. Meer informatie vind je op www.nkspa.nl

Leerlingen van Montessori High School, Leeuwarder Lyceum, !mpulse. Zij werden vierde tijdens de finale van de NKSPA 2019.

Leerlingen van !mpulse. Zij werden Nederlands Kampioen tijdens de finale van de NKSPA 2019.
Alle twee teams van Piter Jelles met coach Harry
Contact