21 maart 2019

Leerlingen Piter Jelles laten hun kunstzinnige kant zien 

Op woensdag 20 maart vond in een goed gevulde grote zaal van Stadsschouwburg De Harmonie de zevende editie plaats van kunst- en cultuurcompetitie Arts eXpression van OSG Piter Jelles. Tien podiumkunstoptredens werden afgewisseld met het werk van zes beeldende kunstfinalisten. Het thema was dit jaar: De Droom. Wiebe Wieling, voorzitter CvB Piter Jelles: “Ik ben onder de indruk van wat er allemaal is gepresenteerd. Het niveau lijkt wederom te zijn toegenomen”.

Een jury bestaande uit kunstenaar Hein de Graaf, choreografe/artistiek leider Grietine Molenbuur en Piter Jelles-bestuurslid Folkert Bangma koos uit alle optredens en kunstwerken drie winnaars. De cultuurprijs voor beste podiumkunst-act 2019 ging naar leerlingen van Dalton Dokkum voor hun muzikale dansvoorstelling ‘My mom’s diary’. De cultuurprijs voor Beeldende Kunst Onderbouw is uitgereikt aan Sybrich van Schalm van het Stedelijk Gymnasium (werk: I have a dream) en voor Beeldende Kunst Bovenbouw aan Shana Hofstra van YnSicht (werk: Mijn puberbrein). De leerlingenjury – bestaande uit een afgevaardigde leerling per Piter Jelles-school – mocht ook een winnaar podiumkunst uitroepen. Zij kozen voor ‘Midnight Sun’ van het Stedelijk Gymnasium, een zelfgeschreven pianostuk dat vergezeld ging van dans.

Contact